GÜNCEL

Türkiye'nin en hızlı metrosu açılıyor:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Hattın işletmeye açılmasıyla İstanbul Havalimanı'na Kağıthane'den sadece 24 dakikada, Göktürk'ten 12 dakikada ulaşılabilecektir" dedi. Karaismailoğlu, "Saatte 120 kilometre hız ile Türkiye'nin en hızl

13 Ocak 2023 Saat: 11:08
Türkiyenin en hızlı metrosu açılıyor:
Türkiye'nin en hızlı metrosu açılıyor:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın 22 Ocak pazar günü açılacağını duyurdu.

Karaismailoğlu, "Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattımızı, 22 Ocak 2023 pazar günü Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile hizmete açıyoruz" diye konuştu.

Türkiye’nin en hızlı metrosu açılış için gün sayıyor
 
Türkiye’nin en hızlı metrosu açılış için gün sayıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu sosyal medya hesabından 'Türkiye'nin en hızlı metrosu açılış için gün sayıyor!' notuyla video yayınladı. İstanbul Havalimanı metro hattı açılışına çok kısa zaman kaldı. Hat açıldığında saatte 120 kilometre hız ile Türkiye'nin 'en hızlı metrosu' olacak.

İstanbul Havalimanı'nı şehir merkezine bağlayacak metro hattında sona gelindi. Hattın açılışı için günler sayılırken 4 ilçeyi birbirine bağlayan 37,5 kilometrelik metro hattı 9 istasyondan (Gayrettepe, Kağıthane, Hasdal, Kemerburgaz, Göktürk, İhsaniye, Terminal-2, İstanbul Havalimanı, Kargo Terminali) oluşuyor. Günde 600 bine kadar yolcu taşınabilecek ve seyahat süresinden büyük tasarruf sağlanacak metro saatte 120 kilometre ile Türkiye'nin en hızlı metrosu olacak. Yolculuk, Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakika, Göktürk'ten ise 12 dakika sürecek. Hat tamamlandığında Taksim'den İstanbul Havalimanı'na 41 dakikada ulaşılabilecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑