GÜNCEL

Türkiye'nin gözü Diyarbakır'da

Diyarbakır'da Nevruz kutlamaları sabah saatlerinde başladı. Nevruz kutlamalarının yapılacağı alana gelmeye başlayan vatandaşlar, üst aramasından sonra içeriye alınıyor.

21 Mart 2013 Saat: 12:17
Türkiye'nin gözü Diyarbakır'da
Türkiye'nin gözü Diyarbakır'da
Diyarbakır'da sabah erken saatlerde Nevruz nedeniyle vatandaşlar, Nevruz parkına geldi. Nevruz'a katılanlar barış istediklerini vurguladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından organize edilen Nevruz parkındaki şenliğe sabah erken saatlerde yoğun bir katılım oldu. Abdullah Öcalan'ın resimlerinin olduğu bayraklarla gelen bazı katılımcılar sloganlar attı. Kadın ve çocukların da yoğun olarak katıldığı Nevruz şenliğinin gün boyu çeşitli konser ve etkinlilerle devam etmesi bekleniyor.
Nevruz öncesi düşüncelerini anlatan vatandaşlar, "Uzun yıllardan bu tarafa büyük acılar yaşadık. Bugün 2013 Nevruz'u bu acıların artık sonlanacağına inandığımız bir gündür. Öcalan'a özgürlük ve bu halka barış gelmesini temenni ediyoruz. Hem asker anneleri, hem de gerilla anneleri çocuklarının ölmesini istemiyor. Bu kan artık akmasın' şekline konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑