KÜLTÜR/SANAT

Türkiye'yi ayağa kaldıran olayla ilgili validen flaş açıklama

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sapanca ilçesinde ormanlık alanda patileri kesilmiş halde bulunan ve tedavi altına alındıktan sonra ölen yavru köpeğe ilişkin, "İlk bulgular bir iş makinesinin köpeğin bacaklarını kopardığı yönünde. Çok yönlü ara

16 Haziran 2018 Saat: 09:55
Türkiyeyi ayağa kaldıran olayla ilgili validen flaş açıklama
Türkiye'yi ayağa kaldıran olayla ilgili validen flaş açıklama

Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sapanca ilçesindeki  hayvanseverlerin, otel ve marketlerden topladıkları yemekleri sahipsiz köpeklere  ulaştırdığını söyledi.

Kendisinin de bu konuda hayvanseverleri desteklediğini ifade eden  Balkanlıoğlu, "Yüzevler Mahallesi mevkisinde bulunan ormanlık alana gittiklerinde  acı içinde ayakları kesilmiş yavru köpeğimizi görüyorlar. Tedavisinin yapılması  için veterinere, oradan da İstanbul'daki veteriner kliniğe götürüyorlar fakat  müdahaleye rağmen yavru köpeğimiz maalesef kurtarılamıyor." diye konuştu.

Balkanlıoğlu, olayı görür görmez emniyet ve jandarma birimlerine  konunun araştırılması için talimat verdiğini aktararak, "Olayın jandarma  bölgesinde olduğunu öğrendik. Tabii orada yol çalışması olduğu için iş makineleri  çalışıyor. İlk bulgular bir iş makinesinin köpeğin bacaklarını kopardığı yönünde.  Çok yönlü araştırılıyor. İş makinesi operatöründen kaynaklıysa burada kasıt var  mı yok mu hepsine bakılıyor. İş makinesi de olsa gereğini yapacağız çünkü orada  bir canlı var mı yok mu, buna dikkat edilmesi gerekiyor. Bu iş birileri  tarafından mı yapıldı, buna da çok yönlü bakıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yavru köpeği o halde görünce çok üzüldüğünü, kendisinin de hayvan  beslediğini dile getiren Balkanlıoğlu, "Şiddetle kınıyorum. Gerek adli gerek  idari ne işlem varsa bu işin sorumluları hakkında her türlü cezayı uygulayacağız.  İş makinesi operatörü de olsa gerekli cezayı uygulayacağız." dedi.

Olay

Sapanca Yüzevler Mahallesi'nde dün ormanlık alandaki köpekleri beslemeye giden hayvanseverler, patileri ve kuyruğu kesilmiş yavru köpeğin yerde kıvrandığını görmüş, veterinere götürülen ağır yaralı köpek daha sonra tedavisi  için İstanbul'da bulunan bir veteriner kliniğine gönderilmişti. İstanbul'da bugün  ameliyat edilen yavru köpek tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑