SİYASET

Türkkan,” Yanlış politikalar sporu bitirdi”

Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, hükümetin yanlış politikaları yüzünden olimpiyatlarda hüsrana uğradığımızı ileri sürdü

2 Ağustos 2012 Saat: 15:40
Türkkan,” Yanlış politikalar sporu bitirdi”
Türkkan,” Yanlış politikalar sporu bitirdi”

Konuyla ilgili olarak Türkkan, sorularının Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından cevaplandırılmasını istedi.

MHP Kocaeli Milltvekili Lütfü Türkkan, “ Türkiye 24 yıl aradan sonra halterde sıfır çekti ve podyuma çıkan 8 sporcumuz da madalyaya ulaşamadı. ABD ve Çin tüm spor dallarında üstünlüklerini ilan ederken, ülkemiz son 10 yıldır spor politikalarının yanlışlığı nedeniyle olimpiyatlarda deyim yerinde ise “Çöktü” haberleri yazılı ve görsel basınımızda yer almaktadır.

Bu nedenle;

Sidney 2000 Olimpiyat’ta 3 Altın, 2 Bronz madalya, Atina 2004 Olimpiyat’ta 3 Altın, 3 Gümüş ve 4 Bronz madalya aldıktan sonra çöküşün başladığı, iddialarına katılıyor musunuz?

Bu iddialara katılıyorsanız; uluslararası karşılaşmalarda başarısızlığımızın nedenleri nelerdir? Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın çalışmalarında eksiklikler olduğu iddiaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Olimpiyatlarda ülkemizi temsil eden sporcularımızın “ İlgililer ilgisiz, yetkililer bilgisiz” ve maddi-manevi hiçbir destek alamadıkları yönündeki açıklamalarını dikkate alarak ilgili Kurum ve Kuruluşlarda araştırma-soruşturma yapılması doğrultusunda çalışmalarınız olacak mıdır?

Londra Olimpiyat Oyunları’nda; “ülkemizin bu alandaki başarılarını ya da başarısızlıklarını ilgili Kurumun başarısı ve ya başarısızlığının göstergesi kabul edilir” düşüncesiyle Bakanlığı’nızın başarısız olduğumuz spor dalları ile ilgili üst düzey yöneticilerinin değiştirilmesi yönünde düşünceniz var mıdır?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑