OTOMOBİL

Üç otomotiv devi üretimini durdurdu

İki büyük depremle sarsılan Japonya'da, Toyota, Nissan ve Honda üretimi durdurduğunu açıkladı

20 Nisan 2016 Saat: 12:46
Üç otomotiv devi üretimini durdurdu
Üç otomotiv devi üretimini durdurdu

Ülkenin güneybatısında perşembe günü 6,5 ve sonraki gün 7,3 büyüklüğünde meydana gelen depremlerde ölenlerin sayısı 45'e yükseldi. Yaklaşık bin 100 kişinin yaralandığı depremlerin ardından yaşanan 600'den fazla artçı sarsıntıya rağmen arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

ÜÇ OTOMOTİV DEVİ ÜRETİMİ DURDURDU

Japonya'daki deprem ekonomiye de ağır darbe vurdu. Dünya Otomobil devleri Toyota,  Nissan ve Honda şirketlerinin parça teminindeki aksamalar nedeniyle üretimi durdurduğu açıklandı. Çok sayıda evin yıkılmasına, köprü ve yolların hasar görmesine neden olan 7.3 büyüklüğündeki ikinci depremde, Kumamoto'daki 2 bin 400 binanın ağır hasar gördüğü belirtildi.

Yardım kuruluşları 250 bine yakın kişinin evlerini terk ettiğini ifade ederken yerel yönetimler bölgede 104 bin 900 kişinin barınaklarda kaldığını açıkladı. Güney bölgelerine su ve gıda yardımlarının ulaştırılmasında zorluk yaşanırken, artçı depremlerden endişe eden çok sayıda kişi güvenli bölgelere park ettiği araçlarında kalmaya başladı.

HAVAALANI VE YOLLAR YENİDEN AÇILDI

Japonya Ulaştırma Bakanlığı ise Kyushu Adası'na giden yolun yardım araçlarının geçişine açıldığını duyurdu. İkinci büyük depremde ana terminalinin tavanı çöken Kumamoto Havaalanı da kısmen ticari uçuşlara açıldı. Japonya Başbakanı Şinzo Abe, hükümet olarak depremden kurtulanların hayat şartlarını iyileştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

ÇİN'İN AÇIKLAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Birçok ülke deprem dolayısıyla taziye yayınlarken,  Çin'in açıklaması dikkati çekti.  Çin'in taziye mesajında yaraların bir an önce sarılması ve yıkılan evlerin kısa sürede yeniden inşa edilmesi temennisi yer aldı. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in mesajında,  Pekin ile Tokyo arasındaki düşmanlığa deprem dolayısıyla ara verilmesi gerektiği belirtildi. Şi,  Japonya İmparatoru Akihito'ya taziyelerini ilettiği mesajında Başbakan Abe'den bahsetmedi. Japonya'da 11 Mart 2011'de meydana gelen 9 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunamide 18 binden fazla kişi yaşamını yitirmişti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑