GÜNCEL

Ukrayna'daki Türklerin tahliyesi başladı! İlk kafile yola çıktı

Rusya'nın askeri harekatının ardından Ukrayna'da mahsur kalan Türklerin, kara yolu ile tahliye edilmelerine dün akşam başlandı. Kiev’den 3 otobüsle yola çıkan ilk 120 kişilik kafile, Romanya sınırına ulaştı.

26 Şubat 2022 Saat: 09:59
Ukraynadaki Türklerin tahliyesi başladı! İlk kafile yola çıktı
Ukrayna'daki Türklerin tahliyesi başladı! İlk kafile yola çıktı

Rusya’nın harekat düzenlediği Ukrayna’da yaşayan Türklerin tahliyesi, dün akşam saatlerinde kara yoluyla başlatıldı. Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği’nin irtibat kurduğu Türklerden 120 kişi, kiralanan 3 otobüsle Kiev’den Türkiye’ye gelmek üzere yola çıktı.

Kiev’de çalışan ve ilk kafile ile Türkiye’ye dönen Burak Tanış, elçiliğin sağladığı 2 otobüsle ülkeden ayrıldıklarını, yolda ise 3 otobüs olduklarını söyledi.

    Kiev’den çıkana kadar kendilerine Ukrayna polisinin eşlik ettiğini ve güvenli bölgelerden geçirildiklerini belirten Tanış, “Yollarda çok yoğunluk bulunuyor. Trafik çok karışıktı ve o yüzden çok yavaş gidiyoruz. Büyükelçiliğimizle sürekli temas halindeyiz, onlar bize çok destek verdi.

      Romanya sınırına yaklaştık. Romanya ve Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye dönüyoruz. Şu anda keyfimiz yerinde, mutluyuz; umarım sağ salim Türkiye topraklarına varacağız” dedi.

      DHA

      YORUMLAR Üye Girişi

      Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
      Lütfen Resimdeki kodu yazınız
       

      Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

      Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
      İsminiz
      Email Adresiniz
      Arkadaşınızın İsmi
      Arkadaşınızın E-Mail Adresi
      Varsa Mesajınız
      Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
      Yukarı ↑