DÜNYA

Uluslararası Somali Konferansı Londra'da başladı

Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun temsil ettiği Uluslararası Somali Konferansı, İngiltere'nin başkenti Londra'da başladı.

7 Mayıs 2013 Saat: 12:44
Uluslararası Somali Konferansı Londra'da başladı
Uluslararası Somali Konferansı Londra'da başladı
İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın tarihi Lancaster House binasında yapılan bir günlük konferansa, 50'den fazla ülkeden devlet ve hükümet yetkilisinin yanı sıra Birleşmiş Milletler, Afrika Birliği, Arap Ligi gibi uluslararası kuruluşlardan da temsilciler katılıyor. 
Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nu, Lancaster House binasına girişinde İngiltere'nin Ortadoğu'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Alistair Burt karşıladı. Davutoğlu'nun Somali Konferansı çerçevesinde ikili temaslarda da bulunması bekleniyor. 
Konferansta, Somali'nin geleceği, bu ülkedeki terörizm, korsanlık gibi sorunlar masaya yatırılıyor. Ayrıca, Somali'deki ordunun, polisin, adli kurumlarla finansal yönetimin nasıl oluşturulacağı görüşülüyor. 
Uluslararası Somali Konferansı'nın ilki geçen yıl 23 Şubat'ta yine Londra'da, ikincisi ise 1 Haziran'da İstanbul'da yapılmıştı. 
İngiltere geçen ay, 1991 yılında kapattığı Somali'nin başkenti Mogadişu'daki büyükelçiliğini yeniden açmıştı. İngiltere her yıl Somali'ye 80 milyon sterlinlik yardımda bulunuyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑