GÜNCEL

Üniversiteye Haciz Şoku

Trakya Üniversitesinde işten çıkarılan ve tazminatları ödenmeyen işçiler açtıkları davayı kazandı. Üniversite zor durumda.

1 Ağustos 2012 Saat: 15:32
Üniversiteye Haciz Şoku
Üniversiteye Haciz Şoku

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde temizlik şirketi üzerinden çeşitli alanlarda çalıştırılan 13 kişi, geçen Ocak ayında tazminatları ödenmeden işten çıkarıldı. Tazminatlarını alamayan işçiler Edirne İş Mahkemesi’ne dava açarak tazminatlarının ödenmesini istedi. Mahkeme işçileri haklı bularak üniversiteyi işçilerin kıdem tazminatlarını ödemeye mahkum etti. İşten çıkarılan 13 kişi mahkemenin kararından sonra üniversitenin tazminatlarını ödememesi üzerine kurumun banka hesaplarına icra takibi başlattı.

OTOPARK PARA GİŞESİNE HACİZ

Çalışanların avukatı olan Özgür Yıldırım, Edirne İcra Müdürlüğü tarafından kesinleşmiş haciz işlemi için dün akşam saat 18.00 sıralarında icra memuruyla birlikte Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’ndeki hastane otopark para gişesine gitti. Tazminatları ödenmeden işten çıkarılan 13 kişinin yasal haklarını sonuna kadar kullandığını ifade eden Avukat Özgür Yıldırım şunları söyledi:

“Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde temizlik şirketin üzerinden çeşitli alanlarda çalıştırılan 13 kişi geçen Ocak ayında tazminatları ödenmeden işten çıkarıldı. Onların tazminatlarını alabilmek için Edirne İş Mahkemesine dava açarak kazandık. Mahkeme kararına rağmen tazminatlar ödenmediği için önce banka hesaplarına haciz koydurduk. Hesaplarda para olmayınca hastane bahçesindeki otopark para gişesinde haciz işlemi yapmak için geldik. Kasada ne kadar para varsa 100 bin lirayı tamamlayana kadar haciz yapmayı düşüyoruz. Çünkü hastane bu parayı bir türlü ödemiyor.”

CUMAYA KADAR SÜRE

Otopark para gişesinde icra memuru, işçilerin avukatı Özgür Yıldırım ve gişe yetkilisi bir süre görüştü. Hastanenin parayı Cuma gününe kadar ödeyeceğini taahhüt eden hastane görevlisinin sözü üzerine haciz işlemi Cuma gününe kadar durduruldu.

Dava açan 13 kişinin farklı taşeron şirketleri adı altında 10 yıldır üniversitede çalıştıkları; mahkemenin de üniversite ile birlikte son taşeron şirketi de sorumlu tuttuğu bildirildi. Çalışanların avukatının icra işlemlerini üniversite üzerine uyguladığı belirtildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑