GÜNCEL

Üsküdar Belediyesi'nden Ensar Vakfı'na giden ihalelerin soruşturulmasına İçişleri izin vermedi

İçişleri Bakanlığı, AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin Ensar Vakfı Üsküdar Şube Başkanı İsmail Şirin’in ortağı olduğu şirkete 2015-2021 yılları arasında toplam 74 milyon TL’lik ihale verilmesine yönelik soruşturmaya izin vermedi.

2 Ocak 2023 Saat: 12:25
Üsküdar Belediyesinden Ensar Vakfına giden ihalelerin soruşturulmasına İçişleri izin vermedi
Üsküdar Belediyesi'nden Ensar Vakfı'na giden ihalelerin soruşturulmasına İçişleri izin vermedi

AKP'li Üsküdar Belediyesi, Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve dönemin Ensar Vakfı Üsküdar Şube Başkanı İsmail Şirin’in ortağı olduğu Şirin Kardeşler Gıda ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne 2015-2021 yılları arasında toplam 74 milyon TL değerinde ihale verdi. Üsküdar Belediyesi tarafından iki kamu binası da Ensar Vakfı’na ve bir yurt binası 49 yıllığına TÜRGEV’e verildi.

Cumhuriyet'ten Mehmet Oflaz'ın haberine göre, HKP Genel Sekreter Yardımcısı Avukat Sait Kıran, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, belediye başkan yardımcıları ile Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi İsmail Şirin hakkında, 'görevi kötüye kullanma, irtikâp, nitelikli dolandırıcılık ve nüfuz ticareti' suçları gerekçesiyle 30 Temmuz 2021 tarihinde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 

Başsavcılık, partinin suç duyurusunun ardından yetkililer hakkında soruşturma başlattı. Başsavcılık, şikâyet edilen isimlerle ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni istedi.

Bakanlık, 29 Ağustos 2022 tarihinde herhangi bir gerekçe belirtmeden 'işleme konulmama kararı' verdi. Bu kararın ardından başsavcılık ise 25 Kasım 2022’de dilekçede yer alan isimler hakkında 'kovuşturmaya yer olmadığına' hükmetti.

İBB'nin Sultan Fatih'in portresinin alınmasına kamu zararı soruşturması açılmıştı 

İçişleri, İBB’nin 2020 yılında Londra’daki bir müzayedede satın aldığı orijinal Fatih Sultan Mehmet tablosunun satın alımı ile ilgili İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği ön inceleme başlatmıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑