GÜNCEL

Üst Düzey PKK'lılar Kıstırıldı

Tuncelide, PKKlıları etkisiz hale getirmek için dün başlatılan operasyon, bugün genişletilerek sürüyor.

11 Ekim 2012 Saat: 16:35
Üst Düzey PKK'lılar Kıstırıldı
Üst Düzey PKK'lılar Kıstırıldı

Tunceli'de, bombalı eylem hazırlığındaki PKK'lıları etkisiz hale getirmek için dün başlatılan hava destekli operasyon, bugün genişletilerek sürdürülüyor. Omanlık alana kaçıp izlerini kaybettirmek isteyen PKK'lıların askerlerin yoluna tuzakladığı 5 bomba düzeneği bulunarak imha edildi. 

Tunceli'de 25 Eylül günü 4'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya'nın saniyelerle kurtulduğu, 6 askerin şehit olduğu 1 kadının da yaşamını yitirdiği bombalı araçla saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların yerlerinin tespit edilmesinin ardından, dün başlatılan operasyonlar bugün genişletilerek sürdürülüyor. 

Yanlarında patlayıcılarla yeni eylem hazırlığında olduğu belirtilen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonu Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya'nın komuta ettiği; geçen ay PKK'lıların saldırısından saniyelerle kurtulan Tuğgeneral Metin Akkaya'nın da operasyon bölgesinde sevk ve idare ettiği belirtildi. 

Bu sabah saatlerinde 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'nda kalkan çok sayıda Sikorsky helikopter operasyon bölgesine yeni timler bıraktı. 

ÜST DÜZEY PKK'LILAR KISTIRILDI 

Bölgede kötü hava koşullarına rağmen operasyonların sürdüğü öğrenildi. Askeri yetkililer, operasyonların gerçekleştirildiği alanda yeni PKK'lı grupların tespit edildiğini, bu gruplar içinde çok üst düzen bazı PKK'lıların da bulunduğunu, bunun için operasyonların kapsam alanının genişletildiğini söyledi. 

Geyiksuyu ve Düzpelik köyleri çevresine de çok sayıda birlik kaydırılarak PKK'lıların geçiş yolları kesilmeye çalışılırken, güvenlik birimleri Zergavut Ormanları'nda sıkışan PKK'lıların Dinar Deresi Vadisi içine kaçmaya çalıştıkları ancak, helikopterlerin yoğun bombardımanı ile bu yolların da engellendiği belirtti. 

Güvenlik birimlerinin verdiği bilgiye göre, Özellikle Zergavut Ormanları bölgesinde çok sayıda sığınak gıda deposunun bulunarak imha edildi. Ayrıca birçok geçiş güzergahına döşenene 5'ten fazla el yapımı bombalı tuzak da yine askerlerce tespit edilerek imha edildi. Bölgede sabah ve öğlen saatlerinde yoğun silah sesleri gelirken, çatışmaların sonuçları hakkında şu ana kadar açıklama yapılmadı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑