GÜNCEL

Uzman Çavuş'dan şaşırtan tehdit!

Bilecik Söğüt İlçe Jandarma Komutanlığı Aşırı Sol Faaliyetler (ASOF) Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde çalışan uzman çavuş, boşanma davaları süren eşinin birlikte olduğunu düşündüğü K.Ç.’yi izlemeye aldı.

24 Aralık 2012 Saat: 12:38
Uzman Çavuş'dan şaşırtan tehdit!
Uzman Çavuş'dan şaşırtan tehdit!
K.Ç.’nin kardeşi C.Ç.’yi Eskişehir’de bir lokantada, yanlarında bir kadınla yemek yerken, bilgileri dışında fotoğrafladı. Bu fotoğrafları K.Ç.’ye göstererek, “Benim karıyı alıp dağ başına götüreceksin, orada birlikteyken ben sizin yüzünüze tüküreceğim, Bu şekilde bu dava bitecek yoksa sizinle uğraşır fotoğrafları karına gösteririm” diye tehdit etti.

ÇAVUŞ CEZA ALDI TAKİBİ BIRAKMAYINCA ATILDI

K.Ç savcılığa şikayette bulundu. Eskişehir 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanan uzman çavuş izinsiz fotoğraf çekerek, “özel hayatın gizliliğini ihlal etmek”ten 10 ay hapse mahkum oldu. Şantaj ve silahla tehdit suçundan yargılandığı Bilecik Asliye Ceza Mahkemesi’nde ise şantajdan adli para cezasına çarptırıldı, hakkındaki hüküm ertelendi.

Uzman Çavuş, K.Ç. ve kardeşini takibi bırakmadı. Bilecik Merkez Nüfus Müdürlüğü’nü arayarak, istihbaratçı kimliğini kullanıp, 2 kardeşin nüfus bilgilerini aldı. Bu bilgileri de Jandarma Komutanlığı’na faks çektirdi. “Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme” suçundan açılan davada yargılandı. Söğüt Asliye Ceza Mahkemesi’nce 6 ay 22 gün hapse çarptırıldı. Bu son dava istihbaratçı çavuşun TSK’dan atılmasına neden oldu.

15 TAKDİRNAMEM VAR DİYE AYİM’DE DAVA AÇTI

İstihbaratçı çavuş, meslek yaşamı boyunca 15 kez takdirname ile ödüllendirildiğini belirterek, ordudan atılma işlemin iptali için AYİM’de dava açtı. AYİM 1’inci Dairesi, Uzman Çavuş’un yaptıklarını, “TSK’nın itibarını sarsacak şekilde ahlak dışı” bularak, davayı reddetti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑