TURİZM

Üzülmez,“Kartepemiz turizm cazibe merkezi olacak”

Kartepe’ye değer katan çalışmalar içerisinde bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ilçenin coğrafi yapısının avantajlarını da en etkili şekilde kullanmayı hedefliyor

28 Nisan 2016 Saat: 17:54
Üzülmez,“Kartepemiz turizm cazibe merkezi olacak”
Üzülmez,“Kartepemiz turizm cazibe merkezi olacak”

Mevcut doğal yapısı ile pek çok spor branşının yapılabildiği Kartepe’de Dağ ve Göl Spor Turizmini canlandırmak adına 2 gün süreyle Kartepe Park Otel’de “Kartepe Belediyesi Doğa Sporları Turizm Çalıştayı” düzenlendi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Kartepe Belediyesi öncülüğü ve ev sahipliğinde Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Kocaeli Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokul Müdürü Yar. Doç. Dr. Adem Yavaş, Turizm İl Müdürü Adnan Zamburkan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kocaeli Şube Müdürü Kerim Gençoğlu, Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Kürek Federasyonu Genel Sekreteri Adem Tuncer, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, Türkiye Atletizm Federasyonu temsilcisi Milli Atlet Dünya ve Avrupa Şampiyonu Dağ Koşusu Ahmet Arslan, Avrupa ve Dünya Karate Şampiyonu Haldun Alagaş, TURSAB Yedigöller Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kadir Genç, TÜFAD Kocaeli Şube Başkanı Remzi Demirer, Kartepe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erol Arutan, Federasyon Temsilcileri ve Federasyon İl Temsilcileri, dernekler, acenteler, belediye meclis üyeleri ve başkan yardımcıları, bölgedeki ünlü spor adamları, yerel ve ulusal basın mensupları ve yazarların katılımı ile düzenlenen çalıştay yoğun ilgi gördü.

PROTOKOL KONUŞMALARI

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in evsahipliği yaptığı Kartepe Park Oteldeki çalıştayda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından konuklar Kartepe Turizm Tanıtım Filmini beğeniyle izlediler. Protokol konuşmaları ile süren çalıştayda Murat Aydın, Adnan Zamburkan, Muzaffer Çintımar ve Nermin Tol, böylesi bir çalıştayın düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de, Kocaeli’nin ülkenin en önemli sanayi, ticaret, ulaşım ve eğitim gibi birçok alanda en önde gelen şehri olduğunu belirtti. Başkan Üzülmez, Kartepe’nin bireysel ve takım olarak profesyonel ve amatör birçok sporun yapıldığı bir ilçe olduğunu ifade etti.

TURİZM MASTER PLANI

Kartepe’nin hem otomobil, at yarışları, su kayağı, kar kayağı, bisiklet ve motokros gibi profesyonel yarışların hem de yamaç paraşütü, trekking, balık tutma gibi amatör sporların aynı anda yapıldığı nadide bir ilçe olduğunu kaydeden Başkan Üzülmez, “Kartepe Belediyesi olarak bizlerde bu sporların gelişmesi adına kısa süre içerisinde çok önemli çalışmalara imza attık. Bu çalışmalarımız da üniversitemizle beraber tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla sağladığımız koordinasyonun çok önemli etkisi olduğu şüphesizdir. Sağlanan koordinasyonla beraber ilçemizde önemli yatırımlar hayat bulmaktadır. İlçemizde doğal yaşamın korunarak Turizm mastır planın hazırlanması ve bu plan çerçevesinde ilçemizin gelişimi ve değişiminin hızlanması sağlanmaktadır. İlçemizin gelişmesi ve sahip olduğu doğal zenginliklerinin tanıtımına çok büyük katkı sağlayacak ve belki de ilçemizin en önemli sembolü olacak olan Teleferik projemizin hayata geçmesi adına çok önemli mesafeleri kat ettik. İnanıyorum ki bu projeyi de ilçemize ve şehrimize kazandıracağız. Kartepe zirvesine çıkmak isteyen misafirlerimiz için alternatif turizm yolları yapımına hız verdik kısa süre içerisinde hizmet vermeye başlayacak bu yollarımızla beraber doğa sporları tutkunlarının ulaşım sıkıntılarına kalıcı bir çözüm üretmiş olacağız” dedi.

TURİZM TEŞVİK EDİLİYOR

Kartepe’nin son iki yılda ciddi anlamda turizm yatırımcılarının ilgisini çektiğini belirten Başkan Üzülmez, “Kartepemize her alanda değer katan çalışmalar yapıyoruz. Turizmin de teşvik edildiği Kartepemiz yapılan turizmle öne çıkan ve turizm yatırımlarının teşvik edildiği bir bölge olarak planlarda yerini alacaktır. Kartepe, Türkiye’de son iki yılda otel, motel, ve butik otel anlamında kaliteli yatak sayısı en hızlı gelişen ilçelerden biri oldu. İlçemizde sağlanan doğa turizmindeki bu ivmenin tanıtımının da yapılması adına yurt içi ve yurt dışı uluslararası Turizm fuarlarına katılımlar yapılarak ilçemizin tanıtımına çok önemli katkılar sağlanmıştır. Bugün burada bu güzide topluluğun bir parçası olmaktan duyduğum memnuniyeti bir kez daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Kartepemizin geleceğini şekillendirecek olan projelerimizin konuşulduğu ve çok değerli fikirlerinizle katkı sağlayacağınız çalıştayımızın Kartepemize hayırlar getirmesini temenni eder, saygılarımı sunarım” dedi.

KARTEPE’DE KANO VE KÜREK

Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, Kartepe’nin doğa sporları turizminde muazzam bir potansiyele sahip olduğunu, su sporlarının da bunlar arasında önemli bir yeri bulunduğunu kaydetti. “Kartepe’de bir an önce kano ve kürek parkurunun faaliyete geçmesi gerekir” diyen Mengütay, eğer böyle bir parkur faaliyete geçerse burada milli takımın kamplarının yapılacağını, uluslararası yarışmaların organize edilmesinin mümkün olacağını vurguladı.

DALIŞ SPORU TURİZME KATKI SAĞLIYOR

Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen de, Kocaeli’nin amatör spor branşlarına en fazla destek veren illerin başında geldiğini ve amatör sporlara destek bakımından örnek bir il olduğunu söyledi. Spor ve turizmin birbiriyle ilişkisi bulunduğunu, sualtı sporlarının ise bunun başında geldiğini ifade eden özen, Sadece Mısır’ın dalıcı turist sayısı 7 milyonu aşıyor. Bu rakamı Türkiye’nin 30 milyonluk toplam turist sayısıyla kıyasladığımızda spor turizminin ne kadar önemli olduğunu kolaylıkla mukayese edebiliriz. Bizim öyle tropik denizlerimiz yok ama bizim de artılarımız var. Biz de bunlardan ders çıkartıyoruz. Turizme çok büyük bir katkıdır dalış sporu” diye konuştu.

YÖRE HALKINA ANLATIN

Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca da, Türkiye’nin doğa sporlarındaki potansiyelinin farkına yeni vardığını kaydetti. Doğa turizmini geliştirebilmek için öncelikle yöre halkına bunun getirisinin doğru bir şekilde anlatılması gerektiğini kaydeden Karaca, “İlk federasyon başkanı olduğumda Türkiye’de kimse dağcılık sporunu bilmiyordu, vatandaşlar bizi turist sanıyordu. Bunun üzerine yönetimdeki arkadaşlarıma ‘Bundan sonra eğitim ağırlıklı çalışmalar yapacağız ve her faaliyetin başladığı yerleşim merkezinde Atatürk Anıtı’na kadar yürüyeceğiz ve yöre halkına da kim olduğumuzu ve niye geldiğimizi anlatacağız’ dedik ve bunda da başarılı olduk. 1998 yılında ülkemizdeki lisanslı dağcı sayısı 919 idi bugün 40 bin dağcımız var. O gün 45 aktif kulübümüz vardı, bugün 1060 kulübümüz var. O zamanlar sadece 23 ilde aktiftik, bugün tüm illerimizde dağcılık faaliyetleri yapılıyor. Bu uygulamadan anlıyorum ki, gerçekten yapılan işi halkla paylaşmak gerekli” dedi.

PANEL SONRASI SAHA İNCELEMESİ

Konuşmalar ardından başlayan Yar. Doç. Dr. Levent Atalı moderatörlüğündeki panelin panelistleri Kano Fed. Bşk. Prof. Dr. Sami Mengütay, Avrupa ve Dünya Karate Şampiyonu Haldun Alagaş, TURSAB Y.B.Y. K. Bşk. Kadir Genç de Kartepe, Doğa Sporları ve Turizm konuları ile ilgili görüşlerini paylaştılar. Panelistlere plaket takdim edildi. Daha sonra katılımcılara ilçedeki turizm alanları gezdirildi. Geziye katılanlar Ketenciler Kurtdere Göleti, Kuzu Yayla, Eğreltidüzü Yaylası ve Uzuntarla Tabiat Park Alanında bol bol oksijen depolayan katılımcılar Ekoköy’de yöresel haluç ikramı eşliğinde köy ayranı içen ve dalından erik topladılar. Maşukiye ve Sukay Park Tesislerinde Göl ve dağ manzarasında gezen heyet Kartepe’ye hayranlığını dile getirdi. Çalıştay ilk günün ardından ikinci gün oturumlarla sürdü.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑