YAŞAM

Vali Alim Barut, Cezaevindeki Mahkumlarla Bayramlaştı

Niğde Valisi Âlim Barut, Ramazan Bayramının birlik ve beraberlik içerisinde kutlanması gerektiğini belirterek Biz millet olarak büyük bir aileyiz dedi.

19 Ağustos 2012 Saat: 19:03
Vali Alim Barut, Cezaevindeki Mahkumlarla Bayramlaştı
Vali Alim Barut, Cezaevindeki Mahkumlarla Bayramlaştı

Niğde Valisi Âlim Barut, Ramazan Bayramı'nın birlik ve beraberlik içerisinde kutlanması gerektiğini belirterek ''Biz millet olarak büyük bir aileyiz'' dedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla beraberindekilerle birlikte bazı kurumları ziyaret eden Vali Barut, ilk olarak Ceza İnfaz Kurumu Niğde Açık Cezaevi'ne giderek buradaki mahkumlarla bayramlaştı. Cezaevi bahçesinde toplanan mahkûmların tek tek ellerini sıkarak bayramlarını tebrik eden Barut, burada yaptığı konuşmada, insanoğlunun her istediğini her istediği şekilde yapmak ve istediği yerde olmak gibi bir lüksü olmadığına dikkati çekti. İnsanlar kendilerine yazılmış senaryoyu oynadıklarını ifade eden Barut, şunları kaydetti: ''Bu şekilde de kimimiz gurbete düşüyor, kimiz böyle bir durumla karşı karşıya kalıyoruz. Bu bizi hiçbir zaman ümitsizliğe sevk etmesin. Çünkü biz millet olarak büyük bir aileyiz. Bu ailenin fertleriyiz. Nasıl aileler bayramlarda bir araya gelirse bizde Niğdeli bürokratlar olarak sizlerle biraraya geldik. Sizler bizim ailemizin birer fertlerisiniz. Biz sizlerle bayramI kutlamış olmaktan dolayı mutluyuz, memnunuz. Ayrımız gayrımız yok, o nedenle buradayız.''

Cezaevi ziyaretinin ardından Polis Evi'ne geçerek emniyet personeli ile bayramlaşan Barut, daha sonra Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret ederek burada görev yapan askerlerinde bayramını kutladı. Barut, Garnizon Komutanlığı'nda yaptığı konuşmasında, büyük bir ailenin iki taraftaki fertleri olarak sağlıkla bir bayrama ulaşmış olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. Önemli olanın sağlıklı huzurlu bir bayrama ulaşabilmek olduğunu belirten Barut, ''Bunu en büyük nimet sayıp bu şekilde değerlendireceğiz. Tabi ki gurbetteyiz, gurbette olmanın bir kısım hüznü olabilir. Ama bu aziz milletin çatısı altında, aziz devletin himayesindeyiz. Dolayısıyla gurbeti de, diğer hüzünleri de unutturacak bir tesellimiz var. Bu duygularla tekrar bayramınızı kutluyor hayırlısıyla gurbet günlerinizin bitip mutlu bir hayat süreceğiniz dönemlerin yakın olmasını diliyorum.'' şeklinde konuştu.

Barut, Garnizon Komutanlığı ziyaretinin ardından Sevgi Evleri'ni ziyaret etti. Burada kalan çocukların tek tek bayramını kutlayan Vali Barut, çocukları kucağına alıp sevdi. Çocuklara zarf içerisinde harçlık veren Barut, ziyaret sonrasında toplu fotoğraf çektirdi.

Barut, son olarak Niğde Öğretmen Evi bahçesinde vatandaşlarla ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelerek bayramlaştı.

Vali Barut'a bayram ziyaretleri kapsamında AK Parti Niğde milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, CHP Milletvekili Doğan Şafak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ufuk Nayır, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Müftüsü Hasan Çınar, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, bazı daire müdürleri ve diğer protokol üyeleri eşlik etti. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑