GÜNCEL

Vali Coş'un 'Gavat' Dediği Kişilere Para Cezası

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş aleyhine slogan atan 10 kişiden 9'u, Kabahatler Kanunu'na göre 186'şar lira para cezası ödeyecek.

11 Kasım 2013 Saat: 14:20
Vali Coş'un 'Gavat' Dediği Kişilere Para Cezası
Vali Coş'un 'Gavat' Dediği Kişilere Para Cezası

Adana'da 10 Kasım Atatürk'ü anma törenlerinde Hükümet ve Vali Hüseyin Avni Coşaleyhine slogan atttıkları öne sürülen ve'Gavat' gerginliğinin ardından gözaltına alınan 10 kişiden 9'u, Kabahatler Kanunu'na göre 186'şar lira ceza yazıldıktan, 1 kişi de adli işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

VALİ COŞ: 'GAVAT' DEĞİL 'KAVAS' DEDİM

Atatürk Anıtı'nda yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı anma töreninde ellerinde Türk Bayrakları dalgalandıran grup, hükümet ve Vali Hüseyin Avni Coş aleyhinde sloganlar attı. Bu nedenle göstericilerle Vali Coş arasında yaşanan gerilim 'Gavat' tartışmasına döndü. Coş, daha sonra yaptığı açıklamada 'gavat' değil 'kavas' dediğini söyledi. Protesto gösterilerine katılan 10 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

186 LİRA CEZA ÖDEYECEKLER

Adana Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüphelilerden 9'u Kabahatler Kanunu'na göre 186'şar lira para cezası kesilip, 1 kişi de hakkında da adli işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

ŞİKAYETÇİ OLACAK

Vali Coş'un 'gavat' dediği ileri sürülen kişinin ise kimliğinin saptandığı, ancak gözaltına alınan 10 kişi arasında bulunmadığıöğrenildi. Vali Coş, kendisine 'Allah belanı versin' diyen bu kişi hakkında şikayetçi olacağını da açıklamıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑