GÜNCEL

Vali Mutlu’dan çok önemli açıklamalar!

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu: Taksim ve çevresinde toplanmaya izin verilmeyecek.

16 Haziran 2013 Saat: 15:59
Vali Mutlu’dan çok önemli açıklamalar!
Vali Mutlu’dan çok önemli açıklamalar!
Şu an itibariyle İstanbul'da genel olarak huzurlu bir ortam devam etmekte. Hiçbir bölgemizde çatışma söz konusu değildir. Bu görevin bu şekiğlde devam ettirilemsiyle ilgili de güvenlik güçlerinmiz her alanda görevlerini sürüdüryorlar. LYS nedeniyle öğrencilerimizi açısında çok önemli bir gündü. Sınava giren değerli öğrencilerimize de başarılar diliyorum. Sabah saatlerinden itibaren sınav merkezlerine öğrencilerin ulaşması için gerekli önemlemleri aldık ve sınavlarına rahatluıkla girdiler. sınavla huzrlu bir ortamda sürmektedir. İlerleyen saatlerde de bu huzurlu ortamın devamını diliyoruyuz.

VALİ MUTLU: TAKSİM'E GELMEYİN

Saat 16.00 itibariyle Taksim'de bir toplanma çağrısı yapıldı. Bu çağrılar huuzurumuza ve güvenliğimize katkı sağlayıcı değildir.

Bu akşam da güvenliğin tesis edilmesine devam ediyoruz. Bu toplanmalara müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşlarımız bu tür çağrılara iştirak ederek Taksim ve bölgesine gelmemelerini istiyoruz. İki emniyet görevlimiz bu olaylarda silah kullanılmak suretiyle yaralandı. sağlık durumları iyi. Bu tür olaylarda İstanbul'da ilk kez silah kullanılmıştır. Bu da dikkat çekici bir husustur. Taş, molotof ve sis bombasının ötesinde artık silah da kullanabilecek cüreti gösterdiler! İki yurttaşımızı birisi dün, birisi de bu sabah olmak üzere yaralanmıştır. Hastanede yatarak tedavisi devam eden 4 yaralı var. Provokatörlere dikkat edin, artık silah da kullanılıyor.

Çanakkale'de bir trafik kazasında yaralanmış bir çocuğumuzun görüntüsü sanki Taksim'de olmuş gibi sosyal medyada yayınlandı. TOMA'nın bir hanımefendiyi ezdiği şeklinde sosyal medyada yayıldı. Bu hanımın TOMA'nın önünde duran ve daha sonra emniyet güçleri tarafından buradan çekilen biriydi. Saat 16.00'da Taksim için yapılan çağrıya vatandaşlarımızın uymamasını diliyorum. Taksim'e yapılan çağrı huzur ortamını bozacaktır, itibar etmeyin.

TOMA'LARDAN ATILAN SU KİMYASAL DEĞİL

TOMA'la tazyikli su püskürtülüyor. Bazı araçlarda püskürtülen su renklidir çünkü ilaçlı bir sudur bu. Bu ilaçlı suyun kimyasalla falan hiçbir ilgisi yoktur.

GÖZALTILAR

Bunun Çarşı grubuyla ilgisi yok. Bu işleri organize edip barikatlar kuran, bu taraftar grubu içinde pozisyon alan bazı kişiler var. Çarşı grubuyla ilişkilendirilmemelidir. Bu ferdi bir olaydır, Çarşı ile özdeşleştirmek Beşiktaş'a da yanlış, Çarşı tamamen sportif faaliyetler içindedir. Çarşıyı bu olayların içinde bir grup gibi göstermek yanlış, içlerinde bu olaylara karışanlar ferdi. Gözaltına alınanların tamamı Çarşı ile alakalı demek haksızlık olur.

Doktorlardan gözaltı işlemi var. Bunlar dikkat çekici faaliyetler, tıp mesleğinin gereğince saygı duyuyoruz ama alanlara girip, göstercilerle birlikte hareket etme şeklinde tespit edilmiş görüntüler varsa işlem yapacağız. İstanbul dışından bu olaylara katılmak üzere iştirak eden kişiler olduğunu görüyoruz. Hekimliğe saygı duyuyoruz, insanlara sağlık hizmeti vermek çok doğru ama göstericileri koruyan, alandan toplayarak yardım eden tavırları adli makamlar değerlendirecektir. Video kayıtlarını
alarak adli makamlarla paylaşıyoruz.

Göstericiler sırtını bazı mekanlara dayıyor!

Bir kısım gösterciler, sırtlarını bazı mekanlara dayamaktadır. Adli makamdan yetki alırsak bu yerlere de müdahalede bulunabiliriz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑