GÜNCEL

Vali Mutlu: Ergenekon davasına izleyici alınmayacak

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 5 Ağustos Pazartesi günü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan duruşma salonunda yapılacak,....

2 Ağustos 2013 Saat: 16:42
Vali Mutlu: Ergenekon davasına izleyici alınmayacak
Vali Mutlu: Ergenekon davasına izleyici alınmayacak

"Ergenekon Davası"na sadece sanıklar, müdafileri, milletvekilleri ve basın mensuplarının alınacağını, mahkemenin talimatı doğrultusunda izleyicilerin salona alınmayacağını bildirdi.

-İzleyici bulunmamasından dolayı Silivri'ye yapılacak intikaller, kalabalıklar kanunsuz toplantı olarak değerlendirilecektir. Yurttaşlarımızın yapılan çağrılara kulak vermeleri, mahkemenin huzur içinde tamamlanmasını önemli görüyoruz. İl dışından gelebilecek olan izleyiciler için de tedbirler alınıyor. Tedbirlerimizi gündeme getireceğiz. Huzurlu bir bayrama yaklaşmakta olduğumuz bu günlerde, huzuru müdafaa konusunda gerekli tedbirler alınacak. Yurttaşlarımıznı da yardımcı olmasını yürekten diliyorum. Silivri ve şehrimizde karar duruşması öncesi ve sonrasından herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması en önemli dileğimiz. Sanık yakınları da duruşma salonuna alınmayacaktır. 
-Buraya yurttaşlarımızın ben gidip de salona girebilirim kanaatiyle girilmemesidir. Silivri'ye gelmenin hiçbir değeri yoktur. Ama gelecek olurlarsa gerekenler yapılacaktır. Basın açıklamasıyla ilgili bir kısıtlamamız yok. Basın açıklaması yapabilirler.
-Duruşmayı izleme imkanı olmayan insanların Silivri'ye gelmelerinin hiçbir yararı yoktur. İntikal olursa şüphesiz ki uygulayacağız. Bizim bütün dileğimiz mahkemenin dışarısında güvenlikli bir alan oluşturulmasıdır. Bütün duyumları önceden paylaşmayı ilke olarak önemli görüyoruz.   
-Salona izleyici alınmayacağı için Silivri'deki toplanma kanunsuz sayılacaktır. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑