MEDYA

Vali Mutlu “kes” dedi, TRT yayını kesti

Gezi Parkı eylemlerine dönük yapığı açıklamalar ve polis saldırılarıyla hem büyük tepki toplayan hem de sosyal medyada kullanıcıları tarafından ti’ye alınan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bu sefer de TRT’nin canlı yayınını

14 Haziran 2013 Saat: 12:59
Vali Mutlu “kes” dedi, TRT yayını kesti
Vali Mutlu “kes” dedi, TRT yayını kesti
Gezi Parkı eylemleri sürecinde “24 saat içinde alanı boşaltın”, “Ben de Gezi’de olmak istiyorum”, “Eylemler yasadışı”, “Çocuklarınızın can güvenliği yok”, “müdahale olmayacak, provokasyona gelmeyin”, “gençler gelin görüşelim” şeklinde yaptığı çelişkili açıklamalarla sürekli kafaları karıştıran İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “gelin görüşelim” dediği bir direnişçinin karşısında yaşadığı zor anların ardından TRT’ye de canlı yayını kestirdi.

Vali Mutlu'nun bir direnişçi karşısındaki zor anları...
Milliyet’in aktardığı habere göre, Vali Mutlu konuşması sırasında önce görüntü alan eylemciye, ardından da TRT canlı yayın ekibine tepki gösterdi.

Görüntü alan kişinin kendisi için kayıt yaptığını öğrenen Mutlu; “Buna gerek yok. Ben kendi elemanlarıma bile kayıt yaptırtmıyorum. Ben burada devletin televizyonunu bile sizin izninizle aldım ve istediğiniz anda da kapattırırım. Böyle bir şeye ihtiyaç yok” diyerek tepki gösterdi.

"Toplantının sahibi benim kusura bakmayın"
Tartışmanın devam ettiği sırada video kaydı alan eylemci ise Vali Mutlu'ya “Ben sizin görüntünüzü alayım ve arkadaşların sorularını alayım” şeklinde bir seçenek sundu. Buna da sıcak bakmayan İstanbul valisi “Hayır. Bu toplantının sahibi benim. Kusura bakmayın” diyerek bir kez daha görüntü alınmasını istemediğini dile getirdi.

TRT çalışanlarını azarladı
Bu sırada toplantının yapıldığı alanda yer alan TRT çalışanlarının canlı yayında oldukları bilgisini vermesi üzerine görevli gazetecilere de tepki gösteren Mutlu “Canlı yayına gerek yok. Siz bana sordunuz mu canlı yayın yapacağız diye? Kesecek bile olsanız siz bana sordunuz mu canlı yayın yapıyoruz diye?... Benim bilgim olmadan ve bu arkadaşlara bunu danışmadan yayın yapmamanız lazım” dedi.

TRT, Vali Mutlu'nun bu tepkisi üzerine yayını yarıda kesti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑