GÜNCEL

Van'da az hasarlı konut sahiplerine ödeme başlıyor

Van Valiliği, depremde evleri az hasar gören vatandaşlara bir defaya mahsus olmak üzere yapılacak bir 250 TL karşılıksız yardım dağıtımına 7 Ağustostan itibaren şehir merkezindeki mahallelerde de başlanacağını açıkladı.

4 Ağustos 2012 Saat: 22:36
Van'da az hasarlı konut sahiplerine ödeme başlıyor
Van'da az hasarlı konut sahiplerine ödeme başlıyor

Yapılan açıklamada "Bakanlar Kurulu kararı ile 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde Van'da meydana gelen depremler nedeniyle, fiilen ikamet ettikleri konutları az hasarlı olarak tespit edilenlere, kiracı ya da mal sahibi olduklarına bakılmaksızın, onarım ve barınma yardımı olarak bir defaya mahsus olmak üzere bin 250 TL karşılıksız yardımlar 18 Temmuz'dan itibaren merkeze bağlı köylerde ödenmeye başlanmıştı.

Son olarak 6 Ağustos günü Kalecik, Akın, Akçift, Mollakasım, Yaylıyaka, Ermişler, Ortanca, Çakırbey, Halkalı ve Adıgüzel köylerinin ödemeleri yapılarak köylerle ilgili ödemeler tamamlanmış olacak. Ardından da 7 Ağustos Salı günü Buzhane Mahallesi ve 8-9-10 Ağustos tarihlerinde de Akköprü Mahallesi sakinlerine ödeme yapılmaya başlanacak. Diğer mahallelerin sakinlerine de, belirlenecek bir takvim çerçevesinde ödemeler yapılacak. Ödemeler için vatandaşlardan herhangi bir başvuru yapması veya bir belge getirmesi istenmiyor.

Konutları az hasarlı olan ev sahibi veya kiracıya, Adrese Dayalı Kayıt Sistemi (ADSK) baz alınarak ödemeler yapılacak. Ödemeler; T.C. Ziraat Bankası'nın, Kazım Karabekir Caddesi eski SGK karşısındaki şubesinden yapılmaktadır" denildi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑