GÜNCEL

Van'da Kaçakçılık Yapan 8 Kişi Gözaltına Alındı

Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, 28 bin 510 paket kaçak sigara ile bin 610 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi ve 5 kişi gözaltına alındı.

13 Haziran 2013 Saat: 12:34
Van'da Kaçakçılık Yapan 8 Kişi Gözaltına Alındı
Van'da Kaçakçılık Yapan 8 Kişi Gözaltına Alındı
Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde, 28 bin 510 paket kaçak sigara ile bin 610 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi ve 5 kişi gözaltına alındı. Diğer yandan Van'da tarihi eser kaçakçılığı yapan 3 şüpheli de gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2013 yılında da kaçakçılara yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında 6-10 Haziran 2013 tarihleri arasında Çaldıran, Erciş, Gürpınar, Gevaş ve Muradiye ilçelerinde yapılan aramalar sonucunda toplam 28 bin 510 paket kaçak sigara ile bin 610 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Ele geçirilen sigara, akaryakıt ve araçlara el konulurken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı.

GÜRPINAR'DA TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞI

Jandarma ekiplerinin Gürpınar ilçesinde yapılan aramalar sonucunda tarihi eser olduğu değerlendirilen 2 adet metal kadın heykeli, 1 adet metal yılan figürü, 1 adet delikli metal çivi, 1 adet metal topuz başlıklı kama parçası, 1 adet metal bileklik ve define aramada kullanılan 4 adet metal çubuk 3 şüpheli ile birlikte ele geçirildi.

Gürpınar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile ele geçirilen malzemelere el konuldu. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑