GÜNCEL

Varsa, yoksa, Fettullah Hoca!

Mersin'de cemaat ve Milli Eğitim Müdürlüğü Fethullah Gülen kitabı okutmak için seferber oldu

24 Şubat 2013 Saat: 09:54
Varsa, yoksa, Fettullah Hoca!
Varsa, yoksa, Fettullah Hoca!
Mersin Eğitim Gönüllüleri Kültür Ve Yardımlaşma Derneği ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği "kitap okuma kampanyası"nda ortaokul ve lise öğrencilerine Fethullah Gülen’in "Sonsuz Nur Muhammed" adlı kitabı okutulacak. Katılımı "teşvik etmek" için düzenlenecek sınavla katılımcılara hediye verilecek.
Mersin Eğitim Gönüllüleri Kültür Ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteklediği kitap okuma kampanyası kapsamında Fethullah Gülen kitapları okutulup sınav yapılacak. Yarışmada Hz. Muhammed’in hayatını anlatan 3 kitap okunacak. Kitaplar arasında Fethullah Gülen’in "Sonsuz Nur Muhammed" adlı kitabı da bulunuyor. Sınavda dereceye girenlere ödül de verilecek.
Birgün'den Deniz Coşan'ın haberine göre, "kitap okuma" kampanyası ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan MEDER Başkanı Ali Yazgan, "İnşallah girişimlerimizle bir çığır açmış olacağız, bir kıvılcım yakmış olacağız. Bir orman yangını da bir kıvılcım ile başlar. Biz yangın çıkarma derdinde değiliz ama inşallah bunun bir kitap okuma yangını olmasını istiyoruz. Kitap okuma ile ilgili başlattığımız kampanya ile ilgili olarak bir kitap belirlemek, genç nesli, çocukları, yetişkinleri bir kitapta bir araya getirmek zordur. Bu zorluğu da dikkate alarak, araştırma yaptık ve sonunda Peygamber Efendimizin hayatının okutulmasına karar verdik. Çünkü hepimizin ortak değerinin Peygamber Efendimiz olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürütülen projenin ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencileri kapsadığını kaydeden Yazgan, üniversite ve yetişkinlere özel olan kategoriyi ise sivil toplum örgütleri ile birlikte yürüteceklerini söyledi. Sınava başvuru tarihinin 7 Nisan'da sona ereceğini ifade eden Yazgan, "Bu vesile ile insanlarımız bir kitap okuma alışkanlığı kazanırlar ve devam ettirirler diye düşünüyoruz. Burada aynı zamanda Peygamber Efendimizi hakkı ile tanıtmayı amaçlıyoruz. İnsanlar öğrensin ve ön yargılardan sıyrılsın. Efendimiz nasıl bir aile babasıydı, nasıl bir eşti, nasıl bir liderdi, nasıl bir dosttu, bunları toplumumuz öğrensin istiyoruz" diye konuştu. Kampanya kapsamında bu yıl 118 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Yazgan, hediyeler kısmının ise bu işin teşvik bölümü olduğunu dile getirdi.
Konuyla ilgili Birgün'e konuşan Eğitim Sen Başkanı Ünsal Yıldız, “Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü daha önce de benzer ilişkiler kurmuştu. Cemaatçi, anti-laik adımları daha önce de ortaya çıkmış bir Müdürlükten söz ediyoruz. Burada farklı bir faaliyet amacı güdülüyor. Mersin’de Eğitim alanında anti-laik yeni bir ilişki biçiminin geliştirildiği bu uygulamayla bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.
Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü daha önce de İlim Yayma Cemiyeti Mersin Şubesi toplantı salonunda Mersin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Platformu toplantısına katılmıştı. Toplantıya İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Sezai İncesu ve çok sayıda Din Kültürü Öğretmeni katılmıştı. İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Sayın Adem Şimşek de yaptığı konuşmada Din Kültürü öğretmenlerinin rolüne dikkat çekerek halen mersinde çok sayıda DKAB öğretmenine ihtiyaç olduğunu belirtmişti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑