GÜNCEL

Vatanın bağrına uğurlandılar

Batman’ın Gercüş ilçesinde Perşembe günü operasyona giden askeri aracın geçişi sırasında yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının teröristler tarafından infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 8 askerlerimiz son yolculuklarına uğurlandı

6 Ekim 2018 Saat: 10:06
Vatanın bağrına uğurlandılar
Vatanın bağrına uğurlandılar
Batman'ın Gercüş ilçesi kırsalında terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerimiz memleketlerinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Özgür Can İnce için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde askeri tören düzenlendi. Cami avlusuna kortej eşliğinde getirilen tabutun başında askerler nöbet tuttu. Şehit ailesi ve yakınları cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Ayakta güçlükle duran şehidin annesi Sündüz İnce, cami avlusuna sağlık ekiplerinin yardımıyla tekerlekli sandalyeyle getirilirken, şehidin babası Ömer ile kardeşi Ayhan İnce de cenaze törenine askeri üniformayla katıldı. Etimesgut ilçesindeki Elvanköy Mezarlığı'na götürülen İnce'nin naaşı, buradaki şehitliğe defnedildi.


Eskişehir 


Terör saldırısında şehit olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Neşet Gök'ün cenazesi ise Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlandı. Gök'ün Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omzunda törenin yapılacağı Reşadiye Camisi'ne getirildi. Bu sırada şehidin annesi Nurcan Gök (46), babası Turan Gök (49), kardeşleri Burak (19) ve Batuhan Gök (7) ile yakınları, caminin avlusunda Valilik tarafından kendileri için ayrılan taziye alanına geçti. Bu sırada törene askeri kıyafetle katılan şehidin 7 yaşındaki kardeşi Batuhan, cenazenin geçişi sırasında asker selamı verdi. Gök'ün cenazesi, askeri törenin ardından Kanlıpınar Şehitliği'ne defnedildi. 


Samsun 


Şehit Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu (29) için de Merkez Avcı Sultan Mehmet Camisi önündeki meydanda düzenlenen törende, anne Fidase, baba Arif Göksu ile yaklaşık 1 yıl önce nişanlandığı Nesrin Atağ taziyeleri kabul etti. Şehit nişanlısının askeri üniformasını giyen ve tabutuna sarılan Atağ, "Hayallerimizi, umutlarımızı aldı hainler ama ağlamayacağım. Söz verdim." dedi. Şehit Göksu için Avcı Sultan Mehmet Camisi önündeki meydanda tören düzenlendi. Cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Deliahmetoğlu Mahallesi'ndeki baba evinde helallik alınmasının ardından aynı mahalledeki mezarlıkta toprağa verildi.


Kırıkkale 


Ağır yaralanan ve uçakta hayatını kaybeden Uzman Çavuş Yahya Şen (24), memleketi Kırıkkale’de son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Bilal Erdoğan da katıldı. Bekar olduğu öğrenilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yahya Şen’in cenaze töreni memleketi olan Kırıkkale’ye getirildi. Cuma namazını müteakiben Kırıkkale Merkez Nur Camii'nde düzenlenen törenle binlerce kişinin katılımıyla cenaze namazı kılındı. İkiz kardeşi Zekeriya Şen, annesi ve babası Şehit Yahya Şen’in tabutunun başında gözyaşı döktü. Şehit Yahya Şen’in cenazesi Balışeyh ilçesi Akçakavak Köyü Mezarlığı'na defnedildi. 


Amasya 


Batman’da PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan askerlerden Amasyalı Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Aydın’ın cenazesi memleketi Amasya’nın Suluova ilçesinde cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehitliğe defnedildi. Oğlunun cenazesini omzunda taşıyıp sarılı olduğu Türk bayrağını öperek hainleri ağlayıp sevindirmeyeceğini belirten baba Niyazi Aydın’ın "Oğlum kalk haydi operasyona gideceğiz. Bazen ‘beni çaldır’ diyordun. Oğlum haydi kalk operasyon saati geldi” sözleri yürekleri burktu. Ağabeyinin tabutunun başında ellerini yumruk halinde bekleyen astsubaylık eğitimi süren diğer oğlu Sefa’yı işaret eden Aydın, "O da jandarma. İki ay sonra Allah izin ederse o da gidiyor inşallah” diye seslendi. 


Balıkesir 


Terör saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Okan Dinçer'in şehadet haberi doğup büyüdüğü Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı Bademli kırsalını yasa boğdu. Doğup büyüdüğü topraklara ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutu ile dönen şehit Okan Dinçer'in yakınları büyük acı yaşadı. Şehidin annesi Arife, babası Tezcan Dinçir, oğullarının tabutuna sarılarak gözyaşı dökerken, kardeşi Oktay ise tabutun başından bir an olsun ayrılmadı. Cenaze ilk olarak evinin önüne getirilirken, yapılan duanın ardından helallik alındı. Al bayrağa sarılı şehidin tabutu dualarla köy meydanına taşındı. Şehidin cenazesi Bademli Mezarlığı karşısında bulunan meydanda kılındı. 


Isparta 


Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim, memleketi Isparta’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Hekim’in cenaze namazı için meydana gelen kalabalık alana sığmadı. Cenaze törenin yapıldığı meydana şehidin annesi Ayşe Hekim, sedye ile getirildi. Sağlık ekipleri, tören boyunca şehit annesinin yanından hiç ayrılmadı. Şehit babası Hasan Hekim ile Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim’in geçen ay evlendiği eşi Arzu Hekim ise tören boyunca metanetini korudu. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omzunda tekbirler ve dualar eşliğinde top arabasına konuldu. Şehidin cenazesi daha sonra Isparta Garnizon Şehitliği’nde vatan toprağına emanet edildi.     


İzmir


Batman şehitlerinden, araçtaki tek astsubay olan Ömer Yiğit Ulus'un (28), İzmir Bergama'daki ailesi acı haberle yıkıldı. 6 yıl uzman çavuşluk yaptıktan sonra astsubaylığa geçen ve bekar olan Ömer Yiğit Ulus, önceki akşam babasını telefonla arayıp “Yarın dayımın oğlunun düğünü için Bergama'ya yola çıkacağım” demişti. Şehit Ulus da son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı.



YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑