DÜNYA

Ve Hafter saldırıya geçti!

Türkiye ve Rusya'nın öncülüğünde ilan edilen ateşkese uymayan darbeci Halife Hafter, Trablus'ta yerleşim alanlarına saldırdı.

15 Ocak 2020 Saat: 10:04
Ve Hafter saldırıya geçti!
Ve Hafter saldırıya geçti!

Libya'da Türkiye ve Rusya'nın çabalarıyla ateşkes konusunda uzlaşılmasına karşın, darbeci general Halife Hafter'in ateşkes için önce 2 gün isteyip, Moskova'dan ayrıldıktan hemen sonra, kendisine bağlı güçler ateşkesi reddetiklerini duyurmuştu.

Ardından da Hafter'e bağlı silahlı güçlerin meşru hükümetin kontrolündeki Trablus'a saldırısı gecikmedi. Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) Sözcüsü Muhammed Kununu'nun konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısı, Burkan el-Gadab Operasyonu Basın Merkezi tarafından yayımlandı.

Yerleşim alanlarını vurdu

Kununu, Hafter milislerinin, Ramle ve Salahaddin bölgelerindeki yerleşim alanlarına roket attığını bildirdi.

Kununu, Hafter yanlısı paralı askerlerin bölgede konuşlandığını ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait insansız hava aracının (İHA) da Trablus semalarında uçuş yaptığını ifade etti.

UMH güçlerinin Hafter milislerine karşılık verebilecek güçte olduğunu belirten Kununu, bölgeden göç eden halka da çatışmalar yaşandığı süre içinde evlerine dönmemeleri çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çağrısıyla Libya'da ateşkes anlaşması yapılması konusunda Moskova'da taraflar arasında başlayan görüşmelerde uzlaşıya varılan taslak metni, darbeci general Hafter tarafından kabul görülmemişti. Darbeci general Hafter, metni imzalamadan Moskova'dan ayrılmıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑