GÜNCEL

Ve o profesör ilk kez konuştu!

KCK soruşturması kapsamında tutuklanan Prof. Dr. Ersanlı tahliyesinin ardından soruları yanıtladı.

23 Temmuz 2012 Saat: 23:27
Ve o profesör ilk kez konuştu!
Ve o profesör ilk kez konuştu!

KCK soruşturması kapsamında tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Büşra Ersanlı, CNN TÜRK'te Enver Aysever'in sunduğu "Aykırı Sorular" programına konuştu.

"Zihinsel şiddete uğradım" diyen Ersanlı, "bu kadar gencin ölmesine karşı sorumluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı. Ersanlı, Kürtlere hak verme cesaretini en çok AKP'nin gösterdiğini söyledi ancak "vermiştir demiyorum" diye de ekledi.

BDP'nin siyaset akademisinde ders verdiğini söyleyen Ersanlı, şunları söyledi:

14 SAAT ARAMA YAPILDI

Ben Datça'dayken, İstanbul Rumeli Hisarı'ndaki evimde 14 saat arama yapıldı. Evde yeğenim kalıyordu onun böyle bir şey karşılaştı. Bu hoş değildi. Evdeki notlarım tek tek arandı. 10 yıldır yaptığım tüm çalışmalar, sivil toplum kuruluşlarında yaptığım tüm çalışmalar ile son 2 yılda BDP akademisinde verdiğim notlar karıştırıldı ve iddianamede önüme konuldu.

HEMEN EVE GİDEMEYECEĞİMİ BİLİYORDUM

Beni Datça'da gözaltına aldılar. Sonra Dalaman'dan uçakla İstanbul Vatan Emniyete getirildim. Yolda 'Acaba kim benden bu kadar nefret ediyor?' diye düşündüm ama yanıtını bulamadım. İstanbul Emniyeti'nde bana iyi davrandılar. 'Hocam siz bizim için çok kıymetlisiniz' dediler. Saygı duyduklarını gösterdiler.

Hemen eve giderim diye düşünmedim. Acaba kim benden bu kadar nefret ediyor diye çok düşündüm ama yanıtın bulamadım.

İstanbul Emniyetinde hocam bizim için çok kıymetlisiniz dediler. Saygı duyduklarını gösterdiler. Ama saygı duydukları birini neden gözaltına aldına aldılar anlamadım. Ben zihinsel şiddete uğradım Öğretim üyesiyim.Kürt özerklik, yerel yönetim gibi şeyleri avlayıp senelerin emeğini berdest edip, en olmadık şekilde iddianamede karşıma çıkarmak heralde zihinsel şiddettir.

SİYASETE NEDEN GİRDİM?

Meselerin çözümü için sadece bireysel haklarla başaramıdığım gördüm. Toplumsal çözümlerin dahasağlıklı olduğunu gördüğüm için siyasete girdim 

TUTUKLU GÜNLERİ

Benim şiddeti benimseyen hiçbir örgütle bağlantım olamaz, öyle bir örgüte güvenmem de söz konusu olamaz.

BDP-KCK-PKK

Prof. Ersanlı, "Parlementodaki siyasilerle dağdakiler arasında fark yok mu?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Halkın böyel bir mantığı yoktu. Medya vasıtasıyla bu görüş yaratıldı. BDP'nin temeli 1990'lara dayanıyor. Bu harekette bir etnik vurgu var. Olmaması mümkün değil. Etnik bir eşitsizlik ve ayrımcılık üzerine çıkmış bir harekettir.  Halkta PKK'yla hiç bir alakası olmasada oyunu BDP'ye veriyor. Barışı getirmesini istiyorlar"

KCK nedir?

Onu ben bimiyordum. Fulu bir şey. Beni üzen rektörüm ve dekanım geçmiş olsun demedi. Akademide yeniden ders verebilirim. Partide iki görevim var.Üye olarak yakalandım, sonra yönetici olarak terfi ettirildim.

KILIÇDAROĞLU'NUN ÇAĞRISI

BDP de Kılıçdaroğlu'nun çağrısına olumsuzbakmadı bence. çoğunuk içinde anamuhalefet diye bi kavram var. Kılıçdaroğlu'nun söylediklerini en önemli yanı, biz biraraya gelelim, sonrasına bakarız kısmı...



YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑