GÜNCEL

Yakalandı, pişman değilim dedi!

12 Eylül öncesi 36 cinayetle bağlantısı olduğu iddia edilen Adana Ülkücü Gençlik Derneği'nin (ÜGD) kurucuları arasında bulunan ve 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası 2010 yılında Yargıtay'ca onanan eski ülkücülerden 61 yaşı

15 Nisan 2013 Saat: 15:50
Yakalandı, pişman değilim dedi!
Yakalandı, pişman değilim dedi!
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri, 12 Eylül 1980 öncesi bir çok siyasi cinayete karıştığı iddiasıyla yargılandığı Ankara 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve 36 yıllık hapis cezası 2010 yılında Yargıtay tarafından onanan eski ülkücü Osman Engin'i saklandığı çay ocağında yakaladı. Emniyete getirilen Endin, kendisini yakalayan polislere “Bu yaştan sonra ben artık çıkamam hakkınızı helal edin” diyerek onlarla helalleşti.

Emniyetten çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Engin, Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul cinayetiyle bağlantısının olmadığını söyledi. Engin, “Cinayet mi işlediniz, bu yüzden mi gözaltına alındınız?” sorusuna “O da var ama eski davalar, onlar da bana kalsın. Pişman değilim, vatan ve millet için yaptım. O zaman ona inanıyordum. Ama şimdi olsa yine aynı şeyi yaparım. Şimdi de PKK ile savaşırım” dedi. Adana ve çevresindeki 36 siyasi cinayetle ilişkilendirilen Adana ÜGD'nin kurucuları arasında yer alan Engin, yargılandığı mahkemem tarafından önce 11 kez idam 203 yıl hapis, ardından 4 idam 36 yıl hapis cezasına çarptırılmış Yargıtay'ın bozmasının ardından yeniden yargılandığında 36 yıl hapis cezası almıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑