GÜNCEL

Yalman'dan Özkök'e cevap

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkökün Muhtıra sözünü Aytaç Yalman söyledi ifadesine eski Kara Kuvvetleri Komutanı’ndan yanıt geldi.

4 Ağustos 2012 Saat: 16:15
Yalman'dan Özkök'e cevap
Yalman'dan Özkök'e cevap

Yalman, "Muhtıra kelimesini kullandığımı hatırlamıyorum. 3 Ocak 2003 tarihli toplantıda darbe, darbe planı gibi kelimeler kesinlikle kullanılmadı" diye konuştu.

Ergenekon davasında tanık olarak dinlenen eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün "Muhtıra sözünü Aytaç Yalman söyledi" ifadesinin ardından dikkatlerin çevrildiği, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı sessizliğini bozdu.

Hürriyet Gazetesi’den Tufan Türenç'e açıklama yapan Yalman, "Muhtıra kelimesini söylediğimi hatırlamıyorum adımın darbe ile özdeşleşmiş bir kelimeyle anılmasından rahatsızlık duyuyorum" dedi...

3 Aralık 2003 tarihli o toplantıda orgenerallerin Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan rahatsızlık duyduklarını belirten Yalman, "Ancak darbe, darbe planı gibi kelimeler kesinlikle telaffuz edilmedi" ifadesini kullandı..

Aytaç sözlerini şöyle sürdürdü: “3 Aralık 2003'teki toplantıda muhtıra dediğimi hatırlamıyorum. Ben rahatsızlıkları yetkililere bildirelim dedim. Ocak ayı içinde Genelkurmay'daki toplantıda Başbakan'a Genelkurmay Başkanı adına 2. Başkan bir brifing verdi ve rahatsızlıkları iletti."


YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑