TURİZM

Yalova Belediyesi’nin İnkilâp vapuruna çıkılan kaçak kat davalık

Yalova Belediyesi’nin 22 yıllığına kiraladığı ‘İnkilap vapuru’na Atalay Turizm kaçak kat çıkınca sözleşme feshedilmişti. Turizm şirketi bunun üzerine dava açtı

4 Ağustos 2012 Saat: 01:03
Yalova Belediyesi’nin İnkilâp vapuruna çıkılan kaçak kat davalık
Yalova Belediyesi’nin İnkilâp vapuruna çıkılan kaçak kat davalık

 Yalova Belediyesi’nin, ihale ile ’Atalaylar Turizm’e 22 yıllığına kiraya verdiği ve kaçak kat çıkılması tartışmalara neden olan ’İnkılap Vapuru’nun sözleşmesinin belediye tarafından iptal edilmesi yargıya taşındı. Atalay Turizm tarafından 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşmasında tanık olarak dinlenen Atalay Turizm Müdürü Sadettin Atalay, “Kaçak kat çıkmadık, belediyeye sunulan projeyi uyguladık. Proje dışında bir çivi dahi çakmadık” dedi.
Gemi ile ilgili kendilerinin mağdur edildiğini öne süren Atalay şunları söyledi: “Yalova Belediyesi ne gemiyi, ne de 11 bin metrekarelik alanı bize resmen teslim etmedi. Geminin Yalova Belediyesi’ne ait olmadığını ve ihaleye bu şekilde çıkıldığını bile sonra öğrendik. İnkılap Vapuru’nun gemi tasdiknamesi bile yoktu. Onun bile giderlerini cebimizden karşılayarak biz çıkardık. Bize geminin karaya oturtulup, çevresi betonlanarak verilmesi gerekiyordu bunu da yapmadılar. Ardından geminin Kıyı Kanunu’na aykırı olması gerekçesi ile karaya oturtulma işlemleri durduruldu. Bize küçük bir sorun olduğu bildirilerek çalışmalara devam etmemiz söylendi. Ardından geminin mühürlendiği haberleri çıktı. Ancak böyle bir mühürleme işlemi gerçekleştirilmedi. Belediye yetkilileri de burada yapılacak her şeyi proje vasıtası ile biliyorlardı. Hatta Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Demokrat Parti’den istifa ettikten sonra bize AK Parti’ye geçeceğini ve bu sorunu çözeceğini söyleyip sabırlı olmamızı istedi.”

‘BİZE PROJE SUNULMADI’
Yalova Belediyesi Avukatı Ali Güler ise, Atalaylar Turizm tarafından belediyeye sunulmuş bir proje olmadığını dile getirerek, dolayısıyla bu projelerin onaylanmasının da söz konusu olmadığını belirtti. Mahkeme, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer’in ifade vermeleri için bir sonraki duruşmaya çağırılmalarına karar vererek, duruşmayı eylul ayına erteledi.
 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑