YAŞAM

Yalova'da Kentsel Dönüşümde Yeni Engel

Yalovanın Bağlarbaşı Mahallesinde TOKİ tarafından yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi bu sefer de düşük değer engeline takıldı.

23 Temmuz 2012 Saat: 11:09
Yalova'da Kentsel Dönüşümde Yeni Engel
Yalova'da Kentsel Dönüşümde Yeni Engel

Yalova'nın Bağlarbaşı Mahallesi'nde TOKİ tarafından yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi bu sefer de düşük değer engeline takıldı. YalovaBelediye Başkanı Yakup Koçal, değer tespiti için profesyonel bir ekspertiz firması ile anlaşacaklarını söyledi.

Yalova Belediyesi ve TOKİ tarafından Bağlarbaşı Mahallesi'nde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi için TOKİ'nin ek sübvanse talebi Belediye meclisi kararı ile yerine getirilmişti. TOKİ'ye verilen 6 milyon TL'lik arsaların değer tespitinde ise problemler ortaya çıktı. TOKİ YalovaBelediyesi'nce verilen arsaların değer tespitlerini yarı fiyatına değerlendirince Yalova Belediyesi duruma itiraz etti. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, TOKİ'ye verilen arsaların değer tespitinin gerçekleştirilmesi için profesyonel bir ekspertiz firması ile anlaştıklarını dile getirerek, "TOKİ, YalovaBelediye Meclis kararı ile yapılacak toplu konutlara sübvanse amaçlı verilen arsalara düşük değer koydular. Oysaki o bölgede emsal değerler var. Biz de orada profesyonel bir ekspertiz firmasına değerlendirme yaptırıp onu bir rapor halinde TOKİ'ye göndereceğiz. Bölgedeki normal fiyatların yarısı bir fiyat belirlenmiş. Bu da işi amacından saptırır. Bu değer tespitinin Ankara'ya gönderilmesinin ardından da yeniden TOKİ ile görüşmelere başlayacağız" dedi. - Yalova

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑