GÜNCEL

Yangın söndürme helikopteri düştü

Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Çövenli köyü yakınlarında çıkan orman yangınını müdahale etmek için Fethiye’den havalanan helikopter düştü.

9 Ağustos 2012 Saat: 16:44
Yangın söndürme helikopteri düştü
Yangın söndürme helikopteri düştü

Köyceğiz'e bağlı Çövenli köyü yakınlarındaki ormanlık alanda bugün saat 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını başladı. Orman yangınına müdahale için Fethiye Orman İşletmesi'nden havalanan yangın söndürme helikopteri ile Köyceğiz'inÇövenli Köyü yakınlarındaki Odmanlar Tepesi bölgesinde irtibat kesildi. Bölgedeki köylüler helikopterin düştüğünü belirtmesi üzerine, helikopterin düştüğü iddia edilen bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’nden havalanan yangın söndürme helikopterinde 2 pilot, 1 tekniker ve 1 de görevlinin bulunduğu; 4 personel ile de henüz bağlantı sağlanamadığı belirtildi.

Yangın sezonu öncesinde Rusya’dan kiralanan yangın söndürme helikopteri, geçtiğimiz Mayıs ayında Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde göreve başlamıştı. Mayıs ayında geniş katılımlı bir törenle tanıtılan helikopter, bir de test uçuşu gerçekleştirmişti.

Helikopterde bulunan 3'ü yabancı,5'kişinin ise hayatını kaybettiği bildiriliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑