YAŞAM

'Yangın var, Koşun'

Morcalı Camisinin imamı da, hoparlörden Yangın var. Koşun diyerek anons yaptı. Çoğunluğu köydeki 2 ayrı düğünde olan köylülerde, alevleri söndürmek için, olay yerine koştu.

16 Eylül 2012 Saat: 11:19
'Yangın var, Koşun'
'Yangın var, Koşun'

KARAMAN'da merkeze bağlı Morcalı Köyü'nde bir evde yangın çıkması üzerine imam caminin hoparlöründen 'Yangın var. Koşun' diye anos yaptı. Çoğunluğu köydeki 2 ayrı düğünde olan köylüler koşarak yangının olduğu eve gidip itfaiye ile birlikte alevleri söndürmeye çalıştı, bazıları da evdeki eşyaları tahliye etti.

Olay, dün saat 16.00 sıralarında Morcalı Köyü'nde yalnız yaşayan 64 yaşındaki Halil Duysak'ın evinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevlerin yükseldiğini gören çevredekiler itfaiyeye haber verdi. Bu sırada Morcalı Camisinin imamı da, hoparlörden 'Yangın var. Koşun' diyerek anons yaptı. Çoğunluğu köydeki 2 ayrı düğünde olan köylülerde, alevleri söndürmek için, olay yerine koştu. Rüzgarında etkisiyle alevler evin bitişiğindeki depoya ve diğer eve sıçradı. Bu sırada 5 itfaiye eri de dumandan etkilenince, yardıma koşan köylüler hortumları, itfaiye erlerinden alıp alevleri söndürmek için müdahalede bulundu. Bazı köylülerde evdeki eşyaları tahliye etti. Bu sırada Halil Duysak'ın çevrede görülmemesi üzerine, köylüler yaşlı adamın alevler içine kalmış olabileceği paniğine kapıldı.

Kadınlı-erkekli köylülerin yardımıyla alevler güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü. jandarma ekipleri alevlerin söndürüldüğü alanlarda ve çevrede yaşlı adamı aradı, ama Duysak'ın izine rastlanmadı. Söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen itfaiye erlerine hazırda bekleyen 112 Acil Servis ekibi müdahale etti. Tarlaya gezmeye gittiği öğrenilen Halil Duysak ise akşam saatlerinde döndüğünde, evinin kullanılmaz halde olduğunu görünce baygınlık geçirdi. 

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑