GÜNCEL

Yaralı PKK'lıya linç girişimi

Kemah'da yaralı olarak yakalanan 'Botan' kod adlı PKK'lının nakli sırasında Erzincan ve Siva'ta defalarca linç girişimleri yaşandı. Sivas'ta iki hasta PKK'lı sanılarak linç edilmek istendi.

29 Ağustos 2015 Saat: 10:18
Yaralı PKK'lıya linç girişimi
Yaralı PKK'lıya linç girişimi

Erzincan'ın Kemah İlçesi'nde yaralı olarak yakalanan 'Botan' kod adlı PKK 'lının ambulansla komşu illere nakli, 3 kez linç girişimiyle engellenmek istendi. Yolu kesen öfkeli kalabalık, ambulansa zarar verince yaralı, güvenlik kuvvetlerine ait bir araçla kurtarıldı ve başka bir kente götürüldü. 

Erzincan ile Kemah arasındaki karayolu, Acemoğlu Boğazı Mevkii'nde bir grup PKK'lı tarafından 27 Ağustos perşembe günü kesildi. Erzincan'dan İliç'e gitmek için yola çıkan otomobilin sürücüsü Ali Rıza Vural, PKK'lıları görünce kaçmak istedi. Kurşunlara hedef olan otomobilde bulunan 64 yaşındaki Makbule Vural, öldü.

Başlatılan operasyonda sıcak temas sağlanırken 1 örgüt üyesi ölü, 1'i de yaralı olarak yakalandı. Yaralı ‘Botan’ kod adlı PKK'lı, 28 Ağustos günü tedavi için Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından saat 20.00’de ambulansa alınan PKK'lı Erzurum’a götürülmek için yola çıkarıldı. Ancak sosyal medya üzerinden iletişim kuranlar, PKK'lıyı taşıyan ambulansın yolunu kesmek için 98 kilometre uzaklıktaki Tercan İlçesi'nde toplandı. Bunun duyulması üzerine ambulans Kargın Beldesi yakınlarından döndürüldü. Sivas’a yönlendirilen ambulansın önü bu kez 69 kilometre uzaklıktaki Refahiye İlçesi yakınlarında kesildi. Bunun üzerine Erzincan’a dönmek isteyen ambulansın yolu, Refahiye’nin Alacaatlı Köyü yakınlarında kesilerek araç durduruldu.

LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ

Otomobilleri ile ambulansı izleyen 100 kişiden fazla öfkeli kalabalık, Erzincan’a 49 kilometre uzaklıkta karayolunu kapatarak ambulansın içinde bulunan PKK'lıyı linç etmek istedi. Jandarma ve Emniyet Çevik Kuvvet ekipleri ambulansın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Ambulansın camlarını kıran ve lastiklerini patlatan öfkeli kalabalığı sakinleştirmek için Vali Süleyman Kahraman ve Emniyet Müdürü Doğan İnci olay yerine gitti. Kentten de çevik kuvvet ve özel hareket polisleri sevk edildi. Bu sırada öfkeli grupta bulunanlardan bir bölümü, ambulans içinde bekleyen yaralı PKK'lıyı linç etmek istedi. Ambulansa taş atanlara ve içine girmek isteyenlere biber gazı ile müdahale edildi ve ambulans kaçırıldı.

Hemen ardından Erzincan-Sivas karayolu güvenlik güçleri tarafından trafiğe kapatıldı ve öfkeli gruptakilerin ambulansı takip etmelerine izin verilmedi. Güvenli bir yerde ambulanstan alınan yaralı, Emniyet Müdürlüğü'ne ait bir araca nakledildi. Yaklaşık 5 saat süren kovalamaca ardından PKK'lı hangisi olduğu açıklanmayan komşu illerden birinin hastanesine götürüldü. Yaralının naklinin sağlanmasıyla Erzincan-Sivas karayolu tekrar ulaşıma açıldı.




'Botan' kod adlı olduğu belirtilen PKK'lı

GERİLİM SİVAS'A TAŞINDI

Ancak daha sonra PKK'lının tedavi için Sivas'a getirileceği şeklinde haberler yayılınca bu kentte de benzer anlar yaşandı. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplanan Sivas Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları üyesi yaklaşık 100 kişi, ambulansla hastaneye gelen ve PKK'lı sanılan bir yaralıya tepki gösterirken polis ile grup arasında gerginlik yaşandı.




HASTANEDE YARALI TERÖRİST ALARMI

Yaralı PKK'lının hastaneye getirilme olasılığına karşı polis ekipleri de burada yoğun güvenlik önlemleri aldı. Çevik kuvvet, TOMA ve çok sayıda polis ekibi hastane girişlerinde önlem aldı. Bu sırada bir ambulansın jandarma ekipleri ile acil servise gelmesi grubun tepkisini topladı. Ambulanstaki yaralıya saldırmak isteyen grup, polis tarafından engellendi. Grubu uyaran polis ile öfkeli grup arasında kısa süreli gerginlik oldu. Grup, sabahın erken saatlerine kadar acil servis önünde beklerken yaralı PKK'lının zırhlı araçla Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne getirildiği ve bir süre burada bekletildikten sonra kentten ayrıldığı bildirildi. Yaralının polis aracı eşliğinde ambulansla Ankara yönüne götürüldüğü kaydedildi.





Bir yaralı PKK'lı sanılarak linç edilmek istendi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑