SİYASET

Yarınki toplantı öncesi 6’lı masada aday için flaş gelişme

Muhalefette 6 siyasi parti genel başkanı 29 Mayıs’ta Gelecek Partisi ev sahipliğinde 4. kez bir araya gelecek.

28 Mayıs 2022 Saat: 11:52
Yarınki toplantı öncesi 6’lı masada aday için flaş gelişme
Yarınki toplantı öncesi 6’lı masada aday için flaş gelişme

Edinilen bilgiye göre 6 siyasi parti temsilcisinin katıldığı Seçim Komisyonu toplantılarında seçim süreci boyunca yapılacak çalışmalar 24 başlıkta belirlendi.

Seçim sonuçlarını izleyecek altyapının oluşturulması, hukuki destek, sandık kurulu üyelerinin takibi gibi çalışma alanları belirleyen komisyon kararları liderlerin onayına sunulacak. Toplantıda seçim kadar önem verilen sandık güvenliği çalışmasının 6 partinin ittifak kombinasyonu ne olursa olsun devam etmesinin de kayda alınması bekleniyor.

Komisyonlar aynı zamanda ittifakın ilke ve hedefleri ile ilgili de çalışma yapıyor. Bu kapsamda pazar günü yapılacak toplantının önemli başlıklarından biri de “iş birliği yapan 6 partinin ortak söylem, tavır ve duruş sergileyeceği ilke ve değerlerin somutlaşması” olacak.

Bu toplantıda da aday isminin açıklanması beklenmiyor ancak aday açıklama takviminin kamuoyu ile paylaşılması gerektiği önerisinin değerlendirilmesi bekleniyor.

Gelecek Partisi’nde bu konuda, “Vatandaş cumhurbaşkanı adayını ne zaman açıklayacaksınız diye soruyor. İsim açıklamayalım ama en azından bir takvim belirlenebilir. Şu tarihte cumhurbaşkanı adayı, daha sonra cumhurbaşkanı yardımcılarını kamuoyu ile paylaşacağız dersek altılı masa gündemi kendi eline almış olur” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑