GÜNCEL

Yasak bitti, toplu işten çıkarmalar başladı!

İşten çıkarma yasağının 1 Temmuz’da son bulmasıyla İstanbul Güngören Sanayi sitesindeki Neo-Trend Tekstil şirketinin 104 çalışanı işten çıkarıldı. Yaklaşık 1.5 milyon TL’lik tazminatlarını alamayan işçiler, suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

16 Temmuz 2021 Saat: 08:09
Yasak bitti, toplu işten çıkarmalar başladı!
Yasak bitti, toplu işten çıkarmalar başladı!

Güngören Sanayi sitesindeki Neo-Trend Tekstil şirketinin 104 çalışanı, işten çıkarma yasağının 1 Temmuz’da son bulmasıyla işten çıkarıldı.

İşçilerin aktardığına göre, şirket sahibi Kazım Akbulut, salgın sürecinde, ‘İşçilerimizin sağlığı her şeyden daha önemli' diyerek 17 Nisan'da işçileri, kısa çalışma ödeneğinden faydalandırmak üzere 2 ay izne çıkardı.

Ancak işçiler, kısa çalışma ödeneği süresi bittikten sonra ise SGK'dan gelen bir kısa mesajla işten çıkartıldıklarını öğrendi.

“ŞİRKETİN İÇİ BOŞALTILDI”

Tekstil işçisi Mehmet Bilal Doğan, bu süreçte, ‘şirket binası taşınıyor' diye şirketin içinin boşaltıldığını duyduklarını, şirkete gittiklerinde ise müdürlerinin toplantı düzenleyerek, ‘Şirketin içi boşaltıldı. Her şey satıldı. Ancak satılan ürünlerden bir fon oluşturulacak ve Kazım Akbulut hakkınızı ödeyecek' dediklerini söyledi.

Şirket sahibi Kazım Akbulut'un, 104 işçinin 1.5 milyon TL'lik kıdem ve ihbar tazminatlarına el koyduğunu söyleyen işçiler, Akbulut hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlandıklarını belirtti.

‘EVLATLARIMSINIZ’ DEDİ, İŞTEN ÇIKARDI

Doğan, eski patronları Akbulut'un kendilerine, ‘Bana patron demeyin. Baba deyin. Siz benim işçilerim değil, evlatlarımsınız' dediğini ifade ederek, kısa çalışma ödeneği kesildiğinde ise Akbulut'un müdürlere, işçilerin çıkışlarının yapılması talimatını verdiğini söyledi.

Doğan, çalışanların işten çıkarılmalarına karşı çıkan muhasebe müdürünün de işten atıldığını ifade etti.

“ŞU AN KAZ DAĞLARI’NDA TATİL YAPIYOR”

Bilal Doğan, “Kendisiyle iletişime geçmek istedik. Kendisiyle konuşan arkadaşlara, ‘Benim emekli maaşım var. Param kalmadı' dedi. Ama öğrendik ki tüm malını 3., 4. şahıslara aktarmış. Müdürlerden öğrendiğimize göre parası, malı mülkü çok ama. Kendisi şu anda Kaz Dağlarında tatil yapıyor. Bahçeşehir'deki evine gittik. 45 dakikalık oturma eylemi yaptık. Dersin ki, ‘Param yok, iflas ettim', helalleşiriz. Ama bizi maske gibi kullanıp atamazsın. Biz, tekstil işçilerini sömüremezsin” dedi.

“BİZİ SÖMÜRDÜ”

Doğan, patronları Kazım Akbulut'un, şirket yemekhanesinde işçileri etrafına toplayarak kendilerine, ‘Direnin. Emeğinize sahip çıkın' dediğini de belirterek, “Geldiğimiz noktaya bak. Bizi kendisi sömürdü. Bazı arkadaşlarımız aileleri kanser oldu para yetiştiremiyor. Bazı arkadaşlarımızın ciddi sağlık sorunları oldu üzüntüden” ifadelerini kullandı.

“EVİMİZİN AŞINI, ÇOCUĞUMUZUN RIZKINI HIRSIZLARA BIRAKMAYACAĞIZ”

İşçilerin yaptığı ortak yazılı basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

“Vaktiyle, ‘gerekirse iki villa satarım yine haklarınızı öderim' diyen, şimdi ise son sözü, ‘Benim param yok. Bir emekli maaşım var, benden para istemeyin. Beni arayıp rahatsız etmeyin' olan Kazım Akbulut'a sesleniyoruz. Malını, mülkünü, Kaz Dağları’nda yaptığın tatilleri biliyoruz. Seni, Kaz Dağları’nda da olsan bulacağız. Gerekirse o iki villayı sattıracağız. Hak verilmez alınır. Gecemizi gündüzümüze katarak kazandıklarımızı, emeğimizin karşılığını patronlardan almak için direnişe geçtiğimizi ilan ediyoruz. Evimizin aşını, çocuğumuzun rızkını hırsızlara bırakmayacağız.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑