GÜNCEL

YAŞ'tan 'İnternet' Açılımı

Yüksek Askeri Şurada alınan kararlar bu yıl ilk kez Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden duyurulacak.

4 Ağustos 2012 Saat: 00:38
YAŞ'tan 'İnternet' Açılımı
YAŞ'tan 'İnternet' Açılımı

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), 3 gün süren ağustos ayı toplantısını tamamladı.

Şurada alınan kararlar;Genelkurmay Başkanı Necdet Özelve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından CumhurbaşkanıAbdullah Gül'ün onayına sunuldu.

Daha önceden zarflar içinde basın mensuplarına dağıtılan YAŞ kararlarının, bu yıl ilk kezGenelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesi aracılığıyla duyurulacağı bildirildi.

GÜNDEM; TUTUKLU GENERALLER

YAŞ'ta en önemli gündem maddesi, beklenildiği gibi, tutuklu general ve amiraller oldu. Ergenekon ve Balyoz gibi davalardan tutuklu bulunan 39 general ve amiralin terfilerine ilişkin kararın alındığı şurada disiplinsizlik nedeniyle TSK'dan ihraç edilecek olan personelin durumları da değerlendirildi.

GÜL'DEN ŞURA ÜYELERİNE İFTAR

Yüksek Askeri Şura'nın üçüncü gün mesaisi, beklenenden kısa sürdü. Toplantının sona ermesinin ardından Cumhurbaşkanı Gül, şura üyelerini iftar yemeğinde ağırladı.

Kulislerde konuşulanlara göre teamül gereği karargâh görevine atanması gereken 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük'ün tayini, Suriye sınırındaki olaylar nedeniyle durduruldu. Orgeneraller; 2 yıl kıta, 2 yıl karargâh görevi yapıyor. Yörük, Malatya'daki bu görevinde ikinci yılını tamamladı. Normal koşullarda karargâh görevine atanması bekleniyordu. Ancak Orgeneral Yörük'ün sorumluluk bölgesi olan Suriye ve Irak sınırlarında yaşanan sıcak gelişmeler nedeniyle "Kritik bir dönemden geçiliyor. Orgeneral Yörük'ün bölge tecrübesi yüksek, devam etmeli" görüşü benimsendi.

Orgeneral Yörük'ün, 2. Ordu'da 1 yıl daha görev yaptıktan sonra 1. Ordu ya da Jandarma Genel Komutanlığı'na atanması ağırlık kazandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑