GÜNCEL

'Yatırımlarımıza kör müsün yahu?'

“En baba mitingimizi İstanbul’da yapıyoruz” diyen Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı İnce’ye yönelik “Bay Muharrem yolsuzluktan falan bahsediyorsun haddini bil. Hem yatırım yaptım hem borç ödedim. Sen bizim yaptığımız yatırımlara kör müsün yahu?” ifadeleri

18 Haziran 2018 Saat: 08:33
Yatırımlarımıza kör müsün yahu?
'Yatırımlarımıza kör müsün yahu?'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı’daki ‘Büyük İstanbul Mitingi’nde gövde gösterisi yaptı. Erdoğan, “En baba mitingimizi İstanbul’da yapıyoruz” dedi.

Miting Alanı’nı dolduran kalabalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan helikopterin belirmesiyle büyük coşku yaşadı. Sahneye eşi Emine Erdoğan’la birlikte çıkan Erdoğan, konuşmasına “İstanbul... Aşkım, sevdam, yarim İstanbul. Yoldaşım, sırdaşım, sığınağım İstanbul. Kardeşim, kaderdaşım, yoldaşım İstanbul. Sade bir semtini sevmenin bile bir ömre bedel olduğu İstanbul. Güleni şöyle dursun, ağlayanı bile bahtiyar İstanbul” diyerek başladı. Erdoğan mitingde seçmene şu mesajları verdi; 

Bu iş bitmiş’

“Şehitlerimizin tüm evlatlarının Babalar Günü’nü tebrik ediyorum Böyle bir günde en baba mitingimizi İstanbul’da yapıyoruz. Muhteşem bir İstanbul. Ben inanıyorum İstanbul’da bu iş bitmiş. İstanbul kararını vermiş. 24 Haziran demokrasi bayramımız şimdiden hayırlı olsun. İstanbul’da 1994’te içme suyu yoktu, çöp dağları yükselmişti. Kirli havayı soluyor muyduk? Peki İstanbul’u kim yönetiyordu. CHP’nin olduğu yerde çöplük pislik, susuzluk var. Haliç’in yanından geçmek mümkün müydü? Pislikten geçilmiyordu. Kim var CHP. Kardeşim niye yapmadın bunu. Geldik, işin içine girdik ve Haliç’teki bütün çamuru 9,5 kilometre mesafede taş ocağına pompa sistemiyle naklettik... Haliç’te balık var mı var. yüzmek isteyen yüzüyor. Biz buyuz bay Muharrem sen bu işten anlamazsın... İstanbul’dan aldığımız güç ve vizyonla Türkiye’yi yönetmeye talip olduk.”

‘Haddini bil’ 

“Bay Muharrem yolsuzluklardan falan bahsediyorsun haddini bil. 2.5 milyar dolar borçla devraldım ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni. Ayrılırken de 1,2 milyar borçla devrettim ama bunun yanında İstanbul’a bunca yatırım yaptım. Hem yatırım yaptım hem borç ödedim. Biz buyuz. Önce bizi tanıyacaksın. Sen bizim yaptığımız yatırımlara kör müsün yahu. Görmüyor musun. Adam kör. Adam soygunlardan bahsediyor. Haddini bil...  Yahu bunlar nasıl yalan söylüyor. Şöyle soydular böyle soydular. Neyi soyduk. Bu ne hayasızlık?” “Daha düne kadar imam hatiplere de diğer okullarda verilen din derslerine karşı çıkan siz değil misiniz? Arşivlerde senin camide namaz kılarken çekilmiş tek bir resmin var mı? Maşallah şimdi camiden çıkmıyor. Ama biz buna üzülmeyiz, seviniriz. Şimdi maşallah bıraksalar ilahiyatta hocalık yapacak. Baya iyi gidiyorlar. Bunlar ucuz oyunlar Muharrem. Dürüst ol... Sürekli hukuktan, adaletten, kaideden bahsediyor. Bu pek açıklanmış bir şey değil ama zannediyorum sosyal medyada bu yayınlandı. Yalova’da kendisinin (Muharrem İnce) dershane müdürlüğü yaparken hukuksuz bir şekilde öğretmen çalıştırdığından ve bu yüzden çok büyük cezalar ödediğinden hiç bahsetmiyor.”

‘Vizyonu kek kadar’

“Biz millet kıraathanelerinden bahsediyoruz onlar ikram edeceğimiz keke takılmışlar. Bay Muharrem eğer dürüstsen çık Zeytinburnu’ndaki millet kıraathanesine git. Bak bu bizim belediyemizin yaptığı. Daha devlete başlamadık. Bizim belediyemizin ulaştığı yerlere sizin kudretiniz ulaşamaz. Bizim belediyemiz şu anda öğrencilere çorba veriyor. Kek, bunu yanında çayı kahvesi, simidi, bizim projemiz... Arnavut ciğerinden, tatar böreğinden bahsediyor. Ben böyle bir şey söylemedim. Yalan söyleme. Bunların vizyonu kek kadar.”

‘Çakma takiyyeciler’

“Bunların en büyük hizmeti darbe şakşakçılığı yapıp Başbakan astırmak. İşte dün iktidar yolunu cuntacılara yaranmakta buldular, ada oldu gittiği ilk yer Edirne kapalı cezaevi. Kimi ziyaret etti. Terör örgütünün arkasında olduğu bir kişiyi ziyaret etti. Bu zata gerekli dersi vermeye hazır mısınız? Bu kadar ucuz mu bu iş. Biz bu kadar şehit vermişiz. Ankara’dan İstanbul’a sözde adalet yürüyüşü yapan bunlar değil mi? Ne adaleti laf ola beri gele. Şimdi bunların ellerinden gelse Türkiye’yi 1940’lara dönüştürür. Ellerinden gelse bölücü örgütün siyasi uzantısıyla el ele verip Türkiye’yi yasakların kol gezdiği Baas rejimine döndürürler. Ama milletimiz bunların karakteriniz iyi biliyor. Bu çakma takiyyecilere bekledikleri cevabı 1 hafta sonra veriyor muyuz? Onun için tekrar vakit birlik vakti diyor muyuz?

AKM’yi yıktık mı? 

AKM’yi yıkacağız dedim. Yıktık mı yıktık. Türkiye’nin 1 numaralı opera binasını oraya yapıyoruz. Aynı şekilde Maksem denilen İSKİ’ye ait bir yer vardı. Bir tarafta kilise var diğer tarafta Ağa Camii’nin dışında hiçbir cami yok. Taksim Cuma günleri ciddi sıkıntılar yaşadı. Dedik ki buraya büyükçe bir cami yapalım. Şu anda İstiklal Caddesi çıkışına yaklaşık 5 bin kişilik cami yapılıyor. Altında da yine aynı şekilde kitap, hat hepsi olacak. Şimdi bir adım daha atıyoruz. Meşhur Rami Kışlası’nı 7 milyon ciltlik kütüphaneye çeviriyoruz.  İstanbul’u kültür ve sanat merkezi haline dönüştüreceğiz. Bunlara sor ne yapacaksın diye. Bir şey yapacağım dedikleri yok. Sadece Tayyip Erdoğan’a hakaret ediyor. Kuleli Askeri Lisesi’ni restorasyonunu yaparak müzeye dönüştüreceğiz. İstanbul’da müzik ve sikke müzesi kuracağız. Yaslı adayı demokrasi ve özgürlükler adasına çeviriyoruz. 

Haliç Tersanesi’ne bilim ve teknoloji merkezi yapacağız. Atatürk Havalimanı’nın tamamını “Millet Bahçesi” yapacağız. 29 Ekim’de 3. Havalimanı’nı açılmasıyla birlikte oradaki yıkım çalışması da başlayacak. Yahu Bay Muharrem senin havsalan böyle bir havalimanını alır mı? Zaten kafadan karşı çıktılar. Ne işimiz var havalimanıyla, Kanal İstanbul’la. Hale bak. Anlamaz. Bugün Panama’yı Panama yapan Panama Kanalı’dır. Süveyş Kanalı Mısır’ın en büyük maddi kaynağıdır. Ama bunların havsalası almaz. Çıkıyor ileri geri bol bol yalandan konuşuyor. 

‘Ada’daki atları özgürleştireceğiz’

Atlarla ilgili vicdan yaralayan görüntülere şahit oluyoruz. Bu konuda gerekli kararı aldık. Adadaki atları faytonların boyunduruğundan kurtarıp özgürlüklerine kavuşturmak için bir çalışma yapıyoruz. Zaman zaman eziyet gören köpeklerle ilgili, adalarda faytonlarda kullanılan atlarla ilgili vicdanları yaralayan görüntülere şahit oluyoruz. 5119 sayılı yasayı çok daha farklı şekilde ele alıp değerlendireceğiz. Sapanca’daki olayla ilgili yargı kararını verdi. Operatör bugün tutuklandı. Kabul edilebilir hiçbir yeri yok bu hassasiyeti göstermek çok çok önemli. 

‘Mega endüstri bölgeleri’ müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından, “Ülkemizin 5 bölgesinde mega endüstri bölgeleri kuruyoruz. 100 bin kişiye istihdam sağlayarak Türkiye’ye sanayi ve teknolojide sınıf atlatacağız. Vakit üretim vakti. Vakit Türkiye vakti” paylaşımında bulundu. Erdoğan paylaşımında, projeye ilişkin detayları içeren bir görsele de yer verdi. Görselde, Türkiye haritası üzerinde, kurulacak “Trabzon Yatırım Adası”, “Karasu Münferit Yatırım Yeri”, “Filyoz Endüstri Bölgesi”, “Ceyhan Enerji İhtisas” mega endüstri bölgeleri gösterildi. Haritada Ege Bölgesi’nde de mega endüstri merkezi kurulacağı bilgisi yer aldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑