GÜNCEL

Yazık bu yaşlılara

Aydın’ın Kuyucak İlçesi’ne bağlı Horsunlu Kasabası’nda geçtiğimiz yıl hizmete açılan huzurevinde kalan yaşlılar adeta huzura muhtaç yaşıyor.

29 Temmuz 2012 Saat: 18:55
Yazık bu yaşlılara
Yazık bu yaşlılara

Kıiması olmayan ve havalandırması bulunmayan huzurevinde 50 dereye yaklaşan çöl sıcaklarında yaşamak zorunda kalan yaşlıların yetkililerden tek isteği klima. Yaşlılıkla birlikte rahatsızlıkları nedeniyle ciddi sıkıntı yaşadıklarını belirten yaşlılar, yetkilere seslenerek “Ne olur ömrümüzün sonunda bize huzur verin” diyerek huzurevinde hiç huzurlarının kalmadığını belirttiler.

Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz yıl tamamlanan Aydın İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Kuyucak Horsunlu Huzurevi hizmete açıldı. 74 yatak kapasiteli huzurevine yerleştirilen 58 kişi için her şey düşünüldü ama, çöl sıcaklarının yaşandığı Aydın’da yazın yaşlıların nasıl sıcaktan korunacağı düşünülmedi. Son günlerde bölgede 50 dereceye yaklaşan aşırı sıcaklar nedeniyle, müdür odası ve belli bölümler hariç kliması bulunmayan huzurevinde kalan yaşlılar sıcaklara dayanamayınca sık sık rahatsızlanmaya başladı.

Personel yetersizliğinin de hat safhada olduğu belirtilen huzurevinde sıcaktan ne yapacaklarını bilemeyen yaşlılar 24 saatin büyük bir kısmını huzurevi önünde serin buldukları yerlerde tekerlekli sandalyeleri üzerinde geçirmeye başladılar.

“DEFALARCA YALVARDIK, KİMSE ALDIRIŞ ETMEDİ”

Aşırı sıcaklar nedeniyle huzurevinde kimsenin huzuru kalmadığını, eli ayağı tutan ve tekerlekli sandalye ile dışarı çıkabilenlerin serin yerlerde serinlemeye çalıştıklarını ancak, yatalakların adeta huzurevinde işkence yaşadığını belirten yaşlılar, Vali’nin ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü’nün bir gün kendileriyle birlikte yaşamalarını istediler.

Klima sorununu çözümü için yetkililere defalarca müracaat ettiklerini belirten Huzurevi Yaşlıları temsilcisi Macit Etnalbantlar, “Çalmadık kapı bırakmadık, ancak kimse sorunumuzu çözmedi. Sıcaktan öleceğiz diye korkuyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑