GÜNCEL

Yeğenleri uğruna ölüme gitti

Bursa'da, dün gece çıkan 2'si çocuk 3 kişinin hayatını kaybettiği yangının meydana geldiği evde ekipler incelemelerini tamamladı

16 Şubat 2013 Saat: 19:04
Yeğenleri uğruna ölüme gitti
Yeğenleri uğruna ölüme gitti
Yangında ölen Ecem Taşçı'nın, yangın sırasında yeğenlerini kurtarmak için evin alt katından üst kata çıktığı öğrenildi.
Sırameşeler Mahallesi Kadıpınarı Sokak'taki iki katlı evde çıkan yangının ardından itfaiye ve olay yeri inceleme ekipleri, evde yaptığı incelemeleri tamamladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, yangından sonraki ön incelemenin ardından sabahın olmasıyla saat 09.00'dan beri olay yerinin incelendiğini belirterek, ''Bizim incelemelerimize göre, alt kattaki sobada bol miktarda sunta parçaları yakılmış. Sunta müthiş alev yapar. Bu alevler sobadan dışarı püskürmüş ve sobanın en yakınındaki çekyat, halı ve kuruması için bırakılan çamaşırlara sıçramış. Yangın, böylece başlamış. Evdeki dede Ahmet Taşçı da aşağıdaki kapıyı açınca alevler birden parlamış ve merdivenlere sirayet etmiş'' diye konuştu. Doğan, yangında yaşamını yitirenlerin dumandan zehirlenerek hayatını kaybettiklerini bildirdi.
Yangında hayatını kaybeden Nazlı Taşçı (4) ve Zeynep Taşçı'nın (7) dedesi, Ecem Taşçı'nın (18) babası Ahmet Taşçı, dün gece yukarıda oturduklarını, sobanın yandığı alt katta kimsenin olmadığını söyledi. Taşçı, evin sobadan dolayı yanmış olabileceğini belirterek, şöyle konuştu: 
''Koku geliyordu. Aşağı indik, yanıyordu içerisi. Dedik söndürelim. Ben su aldım, kapıyı açınca yangınlar, dumanlar harladı üstümde. Duman zehirledi. Kızım da yukarıya torunları almaya gitti. Onlarla beraber ben de gittim yukarı onu kurtarayım diye. Öyle düşüp kalmışım. Dumandan zehirlendim. Kızım onları kurtarmaya gidince dumandan hepsi beraber zehirlendi. Almış torunları kucağına, kapıdan çıkarken düşüp kalmış orada. Kim çıkardı, nasıl çıkmış bilmiyorum. Ben de orada düşüp kalmışım. Nasıl olduğunu hatırlamıyorum.'' 
Öte yandan, dün gece sinir krizi geçiren baba Serhat Taşçı ile anne Selma Taşçı'nın Çekirge Devlet Hastanesi'nde tedavi gördüğü bildirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑