OTOMOBİL

Yeni Octavia Euro NCAP sınavını geçti

Skoda'nın 'Markanın Kalbi' olarak nitelendirdiği Octavia, Euro NCAP'ten 5 yıldız almayı başardı

11 Mart 2013 Saat: 19:59
Yeni Octavia Euro NCAP sınavını geçti
Yeni Octavia Euro NCAP sınavını geçti
Yeni Skoda Octavia, yetişkin güvenliği, çocuk güvenliği, yaya güvenliği ve elektronik güvenlik sistemleri olmak üzere 4 farklı puanlandırmanın yapıldığı Euro NCAP çarpışma testlerinden başarıyla ayrıldı.

“Skoda için başlıca önceliklerden biri güvenlik“ diyerek Skoda'nın güvenliğe verdiği önemi vurgulayan Skoda Teknik Geliştirme Departmanı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Frank Welsch, “Markanın genel stratejisi Yeni Octavia için de geçerli. Bizim amacımız yolculukta sunduğumuz konfor kadar sürücü ve yolcular için güvenliği de üst seviyede tutmak. Bir çok aktif asistan sistem ve pasif güvenlik elemanları ile bu yeni model gelmiş geçmiş en güvenli olan.“ diyerek Octavia'nın sunduğu güvenlik elemanlarıyla sınıfının en güvenlileri arasında olduğuna vurgu yaptı. 

Euro NCAP testlerindeki en önemli kategorilerden biri olan ön koltukta yolculuk yapan yetişkinlerin güvenliği kategorisinde yeni Octavia, %93'lük bir başarı elde etti. Skoda Octavia, yolcu güvenliğinin yanı sıra çocuk güvenliği (yüzde 86), yaya güvenliği (yüzde 82) ve yardımcı sistemler (yüzde 66) kriterlerinde de başarılı puanlar alarak genel değerlendirmede 5 yıldıza ulaşmayı başardı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑