YEME & İÇME

Yer altından çıkan bomba

Vitamin ve mineral deposu yer elması, hastalıklardan korurken cinsel yaşamada renk katıyor. Afrodizyak etkisiyle gücü de artırıyor...

13 Aralık 2014 Saat: 10:10
Yer altından çıkan bomba
Yer altından çıkan bomba

Havalar soğudu. Hastalıklar kol gezer oldu. Uzmanlar soğuk algınlığı, nezle ve gripten korunmanın yolunun yer elmasından geçtiğini söyledi. İstanbul Florence Nightingale Hastanesi Fitoterapi Uzmanı Ece Günay Akkuş, doğanın en şifalı bitkisi yer elmasının faydalarını sayarken, cinsel hayata da ilaç gibi geldiğini belirtti. Vitamin ve mineralleriyle yer elmasının cinsel arzu ve gücü artırdığını kaydeden Akkuş, kişilerin çiğ ya da pişmiş olarak tüketilebileceğini ifade etti. Düşük kalori ve şeker içeriğiyle diyabet hastaları için bulunmaz bir besin olduğunu aktaran Akkuş yer elmasının faydalarını şöyle anlattı: 

BAĞIRSAK SORUNLARINA DOĞAL ÇÖZÜM

Günümüzde sıklıkla karşılaşılan hazımsızlık, gaz şikayeti, kabızlık gibi şikayetlerin nedeni, bazen düzensiz, aşırı antibiyotik kullanımı veya dengesiz beslenmedir. Bu tip durumlarda, bağırsakta zararlı bakteriler, yararlı olanlardan daha fazla bulunmaktadır. 

Yer elmasının yumrularında inülin denen bir madde vardır. İnülin kolon kanserini önleyicidir, bağırsakları düzenler. Bağırsaktaki faydalı bakterilerin sayısını arttırarak bağırsak sağlığını korur. 

TOK KALMAYA YARDIMCIDIR 

Yer elmasını yemeklerinizde lezzetinden ve faydalarından yararlanmak için daha sık kullanmalıyız. İçeriğindeyüksek oranda bulunan lif sayesinde kabızlığı önler ve tok kalma süresini uzatır. 

Zayıflamak isteyen, iştahını kontrol edemeyen kişiler için; besleyici ve lif içeriği yüksek bir sebzedir. Aynı zamanda kalorisi azdır. 

YARALARI İYİLEŞTİREN MUCİZE 

Hemoroid problemi yaşayan kişiler için de yara iyileştirici özelliği ve içeriğinde bulunan lif sayesinde rahatlama sağlar. Ağrı kesici özelliğinden dolayı romatizma şikayeti olan kişilerde ezilmiş püre olarak ağrıyan yere uygulanabilir. 

SÜTÜN KALİTESİNİ ARTTIRIR 

Kabızlık problemi yaşayan 6 aydan büyük bebekler için sebze mamalarına eklenebilir. İçeriğinde az miktarda nitrat vardır. O yüzden suyunu sebze mamalarına eklemeyiniz. 

Doğum sonrası emziren anneler için sütün kalitesinin ve miktarının artmasını sağlar. 

İçeriğinde önemli vitamin ve mineraller barındırır. 

SOĞUK HAVALARIN DOĞAL KANKANI 

Yer elması soğuk havalarda yaşanan akciğer rahatsızlıklarında özellikle tüketilmesi önerilir. Göğsü yumuşatır.İçeriğinde nişasta ve yağ bulunmadığı için şeker hastalarının da rahatlıkla tüketebilecekleri bir besindir. 

Fosfor, kemik yapısını güçlendirir. 

Yer elmasını farklı alternatif yöntemleri tercih ederek tüketebilirsiniz. Çiğ olarak salatalarınızda, çorbalarınızda veya pişmiş olarak farklı sebzelerle birlikte zeytinyağlısını yapabilirsiniz. 

Vitamin ve mineral deposu yer elması, hastalıklardan korurken cinsel yaşamada renk katıyor. Afrodizyak etkisiyle gücü de artırıyor... 


YORGUNLUĞU ALIR 

İçeriğinde bulunan vitaminler sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Antienflematuar özelliği ile eklem ağrılarına iyi gelir. Genel yorgunluğu, halsizliği alır. 

A, B ve C vitaminleri sayesinde vücuda dinçlik verir, özellikle kış aylarında vücut direncinin düşmesine bağlı olarak yaşanan hastalık riskini azaltır. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑