GÜNCEL

Yıkılan caminin türbesinde yatan bakın kim çıktı?

Çorum'da kaçak olduğu iddiasıyla AKP'li belediye tarafından yıkılan camide Türkmen beyliklerinden Danişmendliler’in kurucusu Danişment Gazi'nin komutanı Aziz Sultan'ın türbesinin de olduğu ortaya çıktı.

1 Haziran 2023 Saat: 10:10
Yıkılan caminin türbesinde yatan bakın kim çıktı?
Yıkılan caminin türbesinde yatan bakın kim çıktı?


2009 yılında yapımına başlanan ve 2014 yılından dönemin AKP’li Belediye Başkanı Muzaffer Külcü tarafından açılışı yapılan Galibi Vakfı İbadethanesi ve Külliyesi içinde bulunan, cami ile Aziz Sultan’a ait olduğu belirtilen türbe yol yapımı gerekçe gösterilerek yıkıldı.

"BOŞ TÜRBE" DEDİKLERİ TÜRBEDEN KEMİKLER ÇIKTI

Belediyenin verdiği tahliye süresinin dolması üzerine ekipler bölgeye giderek cami ve boş dedikleri türbeyi yıkmaya başladı. Türbede yapılan yıkım çalışmalarında sandukanın altındaki mezardan kemikler çıktı.

Kemikleri belediye çalışanları hayvan kemiği diyerek saklamaya çalıştı. Mezarın üstü kapatılarak çalışmalara ara verildi. Daha sonra kemiklerden incelenme yapmak için örnekler alınırken, geri kalanları mezarlıkta defnedildi.

“CHP CAMİLERİ YIKACAK DİYENLER CAMİ YIKIYOR”

CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız, "CHP iktidara geldiğinde camileri yıkacak" iddialarına şöyle cevap verdi:

“Madem bu bina kaçaktı, o halde neden izin verildi, her türlü altyapısı belediye tarafından yapıldı? Şehrin göbeğinde kaçak bina olmaz. Kaçaktı, neden 2009 yılında yıkmadınız? Binanın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından her türlü ruhsatı var. Bina yıkılmadan da yola çözüm bulunabilirdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑