GÜNCEL

Yıldırım: Otonom metrobüsleri devreye sokacağız

AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım, metrobüslerdeki sıkışıklıkla ilgili 'Teknolojiyi kullanarak otonom metrobüsleri devreye sokacağız' dedi. Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı'nın da metrobüse alternatif yarattığını söyledi.

28 Mart 2019 Saat: 08:37
Yıldırım: Otonom metrobüsleri devreye sokacağız
Yıldırım: Otonom metrobüsleri devreye sokacağız

Yıldırım, katıldığı Kadınlar Şehri Konuşuyor isimli programında seçim vaatlerini söyledi. Metrobüslerdeki sıkışıklığa çözüm olarak, sürücüsüz ve 24 metrelik otonom metrobüs sözünde bulundu.

Bu şehirde yaşayanların düşüncelerini bilmeleri gerektiğini söyleyen Yıldırım, sizlerin düşünce ve beklentilerinizi bilmeden bu şehir yönetilmez, ifadelerini kullandı.

Akıllı şehri gençlerle yöneteceğiz

"Akıllı şehir, tüm işlerin yazılım ve bilgisayarlarla takip edilip yönetilmesidir. Akıllı şehri gençler ile beraber yöneteceğiz. Herhangi bir sorun, daha yaşanmadan ve büyümeden, farkına varılıp müdahalesi yapılacak. Öncesinde ihtiyaçları tespitte bulunup önemli adımları atacağız. Üsküdar Ümraniye Çekmeköy Metrosu'nun sürücüsü bulunmuyor. Artık yarın, araçlar da sürücüsüz olacaklar. Akıllı şehir yönetimi bu."

"Metrobüslerle ilgili sıkışıklıkların farkındayız. Teknolojiyi kullanacağız otonom metrobüsleri getireceğiz. Gebze Halkalı Banliyö Tren Hattı'nı açmıştık. 10 dakikada bir seferi bulunuyor. Metrobüs ile gitmek yerine bununla gidilebilir. Trafik sıkışıklığı bulunmuyor, tavsiye ediyorum. Metrobüsün tüm yükünü hafifletti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑