SİYASET

Yıldırım'ın istifasıyla yerine gelebilecek isimler!

Yerel seçimlerde AK Parti'nin İstanbul belediye başkan adayı olan Binali Yıldırım, 18 Şubat tarihinde Meclis Başkanlığından istifa edeceğini açıklamıştı. Yıldırım'ın istifa ile, siyasi partiler adaylarını 5 gün içinde netleştirmesi gerekiyor.

18 Şubat 2019 Saat: 09:50
Yıldırımın istifasıyla yerine gelebilecek isimler!
Yıldırım'ın istifasıyla yerine gelebilecek isimler!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın bugün istifa etmesi bekleniyor.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Binali Yıldırım, Meclis'te bir veda yemeği organize edecek. Bu veda yemeğinde, 27.dönem milletvekilleri ve geçmiş dönem meclis başkanları davet edildi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın istifasının ardından Salı Günü Genel Kurul'da okunması ile Meclis Başkanlığı seçim takvimi de artık işlemeye başlayacak. Siyasi parti gruplarının, 5 gün içinde, 23 Şubat tarihine kadar, adaylarını netleştirmesi gerekiyor.

KULİSLERDE KONUŞULAN ADAYLAR...

Kulislerde Meclis'in yeni başkan adayları arasında AK Parti Grup Başkanı olan Naci Bostancı, AK Parti Genel Başkanvekili olan Numan Kurtulmuş, eski Başbakan Yardımcısı ve Anayasa Komisyonu Başkanı olan Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olan Hayati Yazıcı ve Meclis Başkanvekili olan Mustafa Şentop isimleri yer alıyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti'nin adayını destekleyeceklerini ve partisinin aday çıkarmayacağını dile getirmişti.

Kulislerde konuşan bir diğer isim ise, CHP'de Meclis Başkanlığına aday olarak Grup Başkanvekili Engin Altay'ın ismi yer alıyor.

İYİ Parti'de konuşulan isim ise Uşak milletvekili Durmuş Yılmaz, HDP'de ise Siirt milletvekili olan Meral Danış Beştaş veya Diyarbakır milletvekili olan Garo Paylan'ın Meclis Başkanlığı için aday gösterilmesi bekleniyor.

24 Şubat tarihinde de Meclis Başkanlığı seçiminin yapılaması bekleniyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑