KÜLTÜR/SANAT

Yılmaz Erdoğan’dan övgüler yağdı

Sinema ve tiyatro sanatçısı Yılmaz Erdoğan, ‘BEN’e Yolculuk filmi için, “Hollywood’da üstüne para verirler” dedi

10 Ekim 2016 Saat: 16:02
Yılmaz Erdoğan’dan övgüler yağdı
Yılmaz Erdoğan’dan övgüler yağdı

Genç yönetmen Enes Kabaoğlu ve filmin prodüksiyonunda görev alan Gölcüklü Timur Zaim ile belgeselin yapımında yer alanlar, izleyenlerden tam not aldı.

HAIMOFF’UN YAŞAMI

‘Kaptan June’  olarak tanınan June Haimoff'un yaşamı üzerine yapılan 'BEN’e Yolculuk filminin basına tanıtım toplantısı  haftasonu  Muğla Dalyan'da Dalyan Resort Hotel'de yapıldı.

“ÜSTÜNE PARA VERİRLER”

Belgesel filmin tanıtım galasına katılan ve emeği geçenlere övgüler yağdıran sinema ve tiyatro sanatçısı Erdoğan, belgeselden çok etkilendiğini belirterek, uzun metrajlı bir film çekilmesi için gereken her türlü desteği vereceğini söyledi.

Yılmaz Erdoğan, "Bilgilerim bununla sınırlıydı. Şimdi hikayenin bütün detaylarını öğrenince gerçekten ortada çok olağanüstü bir hayat hikayesi var. Çok güzel, titiz de bir belgesel, iyi bir çalışma var. Bu öykünün içinde bundan sonra kurulacak ve kurulması gereken hayat için de çok büyük dersler var. Bir de bir mücadeleden sonuç aldığını, bu kadar somut sonuç aldığını görmek müthiş bir şey. Bu uluslararası bir proje. June'un rolü güzel yazılmış bir senaryoda, Holywood'da üstüne para verip oynarlar. Çok güzel bir film ve nefis bir proje, sinema filmini de bekliyoruz” dedi.

“HEDEF EVRENSEL BİRÇALIŞMA”

Filmin yönetmeni Enes Kabaoğlu, "Journey To Self “ ( ‘BEN’e Yolculuk) belgeselinin Türkiye' de yapılan çekimlerini tamamladık. Çeşitli ülkelerden dünyaca ünlü çevreci, sanatçı ve uluslararası örgüt temsilcileri ile yapılacak röportajların ardından bu filmin tamamen evrensel bir çalışma olmasını hedefliyoruz '" açıklamalarında bulundu. Belgesel filmin kahramanı ve yıllardır Muğla’da yaşayan June Haimoff ise, yapılan çalışmalardan çok mutlu olduğunu, belgesel filmin ve tanıtım kokteylinin kendisini onurlandırdığını belirtti.

TİMUR ZAİM GURURUMUZ OLDU

Film yapım ekibinde Kocaeli’nin Gölcük ilçesi, Yalı Mahallesi’nin başarılı muhtarı Nuran Zaim’in oğlu Timur Zaim de ilgi odağı oldu. Büyük beğeni toplayan belgeselde Timur Zaim Gölcük'ün gururu oldu. Filmin tanıtım toplantısına katılan Gölcük Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim, oğlu ve genç yönetmen ve prodüksiyon çalışanlarıyla gurur duyduğunu ifade etti. Nuran Zaim, filmin tanıtımı öncesi June Haimoff’u evinde ziyaret ettiğini de belirterek, “Böyle bir insanla tanışmak benim için mükemmel bir deneyim oldu” dieye konuştu.

PLAKETLE TAÇLANDIRILDI

Belgesel gösteriminin ardından, June Haimoff'a, Dalyan’ın dünyaya tanıtılmasına, doğa ve hayvanların korunmasına yaptığı katkılardan dolayı Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş ve Dalyan, Ortaca, Köyceğiz Otelciler ve Turizmciler Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur tarafından birer plaket verildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑