GÜNCEL

Yılmaz: 'Hiçbir dönemde olmadığı kadar oy alacak'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 'En çok desteği hak eden Türkiye'yi bu noktalara getiren Recep Tayyip Erdoğan'dır' dedi.

7 Temmuz 2014 Saat: 23:13
Yılmaz: 'Hiçbir dönemde olmadığı kadar oy alacak'
Yılmaz: 'Hiçbir dönemde olmadığı kadar oy alacak'

Yılmaz, Sivas'ın Şarkışla ilçesinde öğretmenevinde düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanı seçiminin önem taşıdığını vurguladı.

SEZER TÖREN BİLE YAPMAMIŞTI

Millet iradesinin daha önceki cumhurbaşkanı seçimlerinde türlü engellerle karşılaşıldığını anımsatan Yılmaz, "Abdullah Gül, cumhurbaşkanı seçildi. Ahmet Necdet Sezer, devir-teslim töreni istemedi. 'Biz istemiyoruz' dedi. Bir cumhurbaşkanı düşünün ki kendisinden sonra gelen bir cumhurbaşkanına devir-teslim töreni yapmayı ar görüyor, ar hissediyor. Tabi kendisi çekti gitti, Abdullah Gül Çankaya'ya çıktı. Yeminden sonra Bakanlar Kurulu üyeleriyle arkadaşlarını davet etti. Ahmet Necdet Sezer'in psikolojik durumunu, halka, Abdullah Gül'e bakış açısını göstermek için söylüyorum" diye konuştu.
"76 milyonu yönlendirmek kolay değil"

MİLLETİN DEĞERLERİNE YABANCI OLAN ÇANKAYA'YA ADAY OLAMAZ

"Kapalı kapılar ardında kendilerine güç vehmedenler, adaylarını seçtirmek için binbir gerekçe bulurlar, bunu da diğerlerine kabul ettirirler ve nihayetinde kendi istediklerini cumhurbaşkanı seçtirirlerdi. Hamdolsun bugün bu yapılamamaktadır. 550 kişiyi yönlendirmek kolay ama 76 milyonu yönlendirmek kolay değil. Milletin irfan terazisini çarpıtabilmesi mümkün değil. AK Parti'nin çok hizmeti var ama en önemli icraatlarından biri, emaneti halkın kendisine teslim etmektir. Artık Ankara'da cumhurbaşkanı seçimleri geldiğinde ayak oyunları oynanamaz. Milletin değerlerine yabancı olan biri Çankaya'ya aday olamaz."

ERDOĞAN DESTEĞİ HAK EDİYOR

Bu nedenle CHP, MHP, BTP, DP ve DSP'nin, milletin değerleriyle barışık olduğu düşünülen birisini aday göstermek zorunda kaldıklarını ifade eden Yılmaz, "Millet, kimin gerçek lider, kimin gerçek aday, kimin de gerçek adayın önünü kesmek için ortaya çıkartılmış aday olduğunu çok iyi biliyor. İnanın herkes, seçimde çok desteği hak eder ama en çok desteği hak eden Türkiye'yi bu noktalara getiren Recep Tayyip Erdoğan'dır. Söz konusu Recep Tayyip Erdoğan olduğunda halkın ne karar vereceğinden hiç kimsenin kuşkusu yok" diye konuştu.

Muhalefetin hamlelerinin seçimi kazanmaktan çok seçimden en az zararla nasıl kurtulabileceklerini öğrenmeye yönelik olduğunu iddia eden Yılmaz, bu nedenle CHP ve MHP'nin kendi adaylarını çıkaramadıklarını, çıkaracakları adayın gerçek anlamda bir liderle yarışta hiçbir şansı bulunmadığını öne sürdü.

Milletin, okuduğu şiir dolayısıyla önü kesilmeye çalışılan bir lideri en üst temsil noktasına çıkaracağını belirten Yılmaz, "Gazetede, 'muhtar bile olamaz' diye 8 sütuna manşet attılar. 8 seçimden, birçok darbe girişiminden ve uluslararası komplolardan esenliğe, halkın desteği ve duasıyla çıktı" dedi.

Bakan Yılmaz, 10 Ağustos'ta verilecek karar ve kullanılacak tercihin, 20 yıldır halkın gözü önünde cereyan eden ve halkın kendisine ait hissettiği bir hikayeyi taçlandıracağını dile getirdi.

Vatandaşlardan seçimlerde yorulmadan çalışmalarını isteyen Yılmaz, "Millet, hiçbir dönemde olmadığı kadar yüksek bir oyla kendi liderini Çankaya'ya çıkaracaktır" ifadesini kullandı

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑