DÜNYA

Yine “açık mikrofon” kazası

Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, basın toplantısında mikrofonun açık olduğunu fark etmeyerek Arjantin'in kadın devlet başkanı Cristina Kirchner hakkında “yaşlı cadı” ibaresini kullandı.

7 Nisan 2013 Saat: 17:34
Yine “açık mikrofon” kazası
Yine “açık mikrofon” kazası
Dünyada zaman zaman yaşanan “açık mikrofon” kazalarından biri Uruguay'da yaşandı. Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, basın toplantısında mikrofonun açık olduğunu fark etmeyerek Arjantin'in kadın devlet başkanı Cristina Kirchner hakkında “yaşlı cadı” ibaresini kullandı. Mujica'nın, Cristina Kirchner'in kocası ve eski devlet başkanı Nestor Kirchner için de “şaşı” demesi, devletlerarası krize yol açtı. Arjantin konu hakkında resmi olarak şikayette bulundu.

Basın toplantısı öncesinde Mujica'nın, Arjantin lideri hakkında, “Bu yaşlı cadı, şaşı olandan daha kötü. Şaşı, daha siyasetçiydi, bu daha inatçı” dediği duyuldu.

Bu ifadeler Arjantin'de büyük öfkeye yol açarken, Arjantin Dışişleri Bakanı Hector Timerman, Uruguay hükümetine resmi protestoda bulundu. Bakan, Mujica'nın, Arjantin'in mevcut ve önceki liderleri hakkında “çok çirkin” ifadeler kullandığını, kendisini savunamayacak ölen birinin hatırasına bir saldırı olan ve Kirchner'in dostu olarak gördüğü birinden gelen bu ifadelerin kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Son senelerde Güney Amerika ülkeleri arasındaki ilişkilerde gerginlikler görülüyor. Kirchner'in ithalatı sınırlaması ve bazı iktisadi politikaları Uruguay'ın ihracat ve turizm sanayiini olumsuz etkiledi.

Mujica ise bu ifadeleri kamuoyuna yapmadığını belirterek ifadeler hakkında açıklama yapmayacağını bildirdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑