GÜNCEL

Yolun kapanmasına sinirlenince arabayı üzerine sürdü

Karacabey ilçesinde, daha önce köy olan bir mahallede, tarım arazilerinin kamulaştırılıp sanayi alanı ilan edileceği iddiasıyla bir grup köylü, Bursa-İzmir kara yolunu trafiğe kapattı.

21 Haziran 2014 Saat: 20:54
Yolun kapanmasına sinirlenince arabayı üzerine sürdü
Yolun kapanmasına sinirlenince arabayı üzerine sürdü

Trafiğin durduğu sırada bir sürücünün aracını köylülerin üzerine sürmesi sonucu, mahalle muhtarı ağır yaralandı. Büyükşehirlerle ilgili yasal düzenlemenin ardından, köy statüsünden  mahalleye dönüştürülen İkizce sakinlerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, 223  hektar tarım arazisinin kamulaştırıp sanayi alanı ilan edileceğini iddia ederek,  mahalle yakınındaki arazide durumu protesto etti. Köylüler daha sonra traktörlere binerek mahallenin yakınından geçen  Bursa-İzmir kara yoluna gitti. Traktörlerini park eden köylüler, yolu trafiğe  kapattı. 

Trafiğin durduğu sırada, beyaz bir otomobilin kimliği henüz  belirlenemeyen sürücüsü, aracı kalabalığın üzerine sürdü. Aracın çarpması sonucu  yola savrulan mahalle muhtarı Mümin Ereselli (53) ağır yaralandı. Çevredekilerin  haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıyı Uludağ  Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırdı. Jandarma ve polis ekipleri, olay yerinden kaçan ve aracının plakası  tespit edilen sürücünün yakalanması için çalışma başlattı. Bu arada, olayın ardından bölgede bulunan köylü kadınlar, gözyaşlarını  tutamadı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑