GÜNCEL

Yunan medyasından hadsiz çıkış

“Türkler Ege Denizi’nde provokatif davranıyor”

23 Şubat 2021 Saat: 23:16
Yunan medyasından hadsiz çıkış
Yunan medyasından hadsiz çıkış

Yunan medyasından hadsiz çıkış

“Türkler Ege Denizi’nde provokatif davranıyor”

Yunanistan’a ait F-16 jetlerinin, Ege Denizi’nde teknik araştırma görevinde olan TCG Çeşme gemisini taciz etmesinin ardından gerilim tırmandı. Türkiye’nin meşru kara sularında sürdürdüğü faaliyetlerden duyduğu rahatsızlığı her fırsatta dile getiren Yunan medyası, Yunan jetlerinin taciz uçuşu yaptığını reddederek Türkiye’nin bu haberlerle provokasyon yapmaya çalıştığını ima etti.

Ege Denizi'nde her fırsatta gerilimi tırmandırmaya yönelik hamlelerde bulunmayı sürdüren Yunanistan, şimdi de Türkiye'nin TCG Çeşme gemisini taciz etti. Yunanistan Hava Kuvvetleri'ne ait 4 F-16'nın Ege'nin uluslararası sularında bilimsel ve teknik araştırmalar yapan "TCG Çeşme" gemisini taciz etmesinin ardından gerilim had safhaya ulaştı. İzmir Çeşme'ye yaklaşan 4 Yunan F-16'sından biri, 2 deniz mili mesafede "Chaff fişeği" bırakarak Türk gemisine tacizde bulundu.

Türkiye'nin, Yunan savaş uçaklarının 1000 metre irtifadan yaptıkları tacize yönelik gerekli karşılığı vermesinin ardından son bulan çirkin taciz, Yunan medyasında büyük yankı uyandırdı. F-16'ların, hiçbir şekilde taciz uçuşunda bulunmadığını iddia eden Yunan medyası, haberlerin Türkiye tarafından kasıtlı olarak servis edildiğini ima etti. Yunan medyasının son dakika olarak servis ettiği haberlerde "Türk medyası, Yunan jetlerinin TCG Çeşme gemisini taciz ettiğini söyledi" ifadelerini kullanması ise tepkiyle karşılandı.

Türkiye karşıtı politikalar yürüten birçok Yunan haber sitesi, taciz haberini "Türk iddiası" şeklinde verirken, yalan olduğu ima edilen bu haberle Türkiye'nin bölgede provokasyon yapmaya çalıştığı iddia edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑