DÜNYA

Yunanistan Savunma Bakanından 'Türkiye' açıklaması

Yunanistan Savunma Bakanı Apostolakis, Türkiye ile Savunma Bakanlıkları heyetleri arasında süren görüşmelere dair, 'Biz kanalları açık tutacağız ve en iyi sonucu alabilmek için çabalarımız devam edecek' dedi.

24 Mayıs 2019 Saat: 10:41
Yunanistan Savunma Bakanından Türkiye açıklaması
Yunanistan Savunma Bakanından 'Türkiye' açıklaması

Apostolakis, Yunan donanmasına ait tersanelere ziyareti anında yaptığı açıklamasında, Türkiye ile Yunanistan Savunma Bakanlıkları arasında Atina'da devam eden heyetler arası görüşmeler hakkında konuştu. 

İki tarafın komisyonları arasında güven artırıcı önlemler hakkında görüşmelerin sürdüğünü belirten Apostolakis, "Biz bu kanalları açık tutacağız ve en iyi sonucu almak için çabalarımız sürecek" diyerek konuştu.

Görüşmelerin iyi bir atmosferde devam ettiğini belirten Apostolakis, "Bu güven sağlayıcı önlemlerin uygulanması ile Ege'deki gerginliği azaltmayı başaracağız ve bir kazanın ya da kontrol dışına çıkabilecek sıcak olay için endişeleri ortadan kaldıracağız" ifadesini kullandı.

Apostolakis, bakanlıklar arasındaki ikili görüşmelerin süreceğini belirterek, "Bu son toplantımız değil, bunlar sürecek. Bizim heyetimiz de gerektiğinde Türkiye'ye gidecek" değerlendirmesini yaptı.

Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın görüşmelere dair açıklamasına da Apostolakis, "Göründüğü kadarı ile gerginlik ve sorunların azaltılması durumunda aynı endişeleri taşıyoruz" diyerek konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑