DÜNYA

Yunanistan, Türkiye korkusuyla silahlanıyor! 5 bin asker, 10 milyar euro...

Doğu Akdeniz'de Türkiye’nin kararlı adımları ve ortaya koydu haklı davası Avrupa’nın şımarık çocuğu Yunanistan'da paniğe neden old. Yunan medyasında Oruç Reis için Türkiye'nin yeni bir NAVTEX daha yayımlayacağı yorumları yapılırken Yunanistan Başbaka

8 Eylül 2020 Saat: 09:35
Yunanistan, Türkiye korkusuyla silahlanıyor! 5 bin asker, 10 milyar euro...
Yunanistan, Türkiye korkusuyla silahlanıyor! 5 bin asker, 10 milyar euro...

NAVTEX süresinin 12 Eylül’de sona ermesinin ardından Oruç Reis'in Meis'in yakınlarına gelebileceğini iddia eden Nedos, ülkesinin üçü ana olmak üzere en kötü dört senaryoya hazırlandığını belirtti. Bunlardan ilki, Meis adası çevresinin 6 miline kadar NAVTEX ilan etmek.

#2
Foto - Nedos’a göre ikinci senaryo, Türkiye'nin NAVTEX'ine göre Oruç Reis yalnızca Meis değil Rodos, Kerpe ve Girit gibi adaların yakınlarında da tarama yapabiliyor. Buna karşılık Atina yönetimi, darbeci Sisi ile yaptığı anlaşmayı sahaya sürecek. İki ülkenin imzaladığı ve Türkiye'nin yok hükmünde saydığı korsan anlaşma bölgeyi içine alıyor.

Nedos’a göre ikinci senaryo, Türkiye'nin NAVTEX'ine göre Oruç Reis yalnızca Meis değil Rodos, Kerpe ve Girit gibi adaların yakınlarında da tarama yapabiliyor. Buna karşılık Atina yönetimi, darbeci Sisi ile yaptığı anlaşmayı sahaya sürecek. İki ülkenin imzaladığı ve Türkiye'nin yok hükmünde saydığı korsan anlaşma bölgeyi içine alıyor.

#3
Foto - Nedos’un üçüncü senaryosunda ise Oruç Reis, Meis adasının altı mil kadar yakınına gelmese de bir psikolojik savaşın yürütecek olması.

Nedos’un üçüncü senaryosunda ise Oruç Reis, Meis adasının altı mil kadar yakınına gelmese de bir psikolojik savaşın yürütecek olması.

#4
Foto - Dördüncü bir senaryoda ise 'Oruç Reis' mevcut konumunun biraz kuzeyine doğru hareket edecek ve bu, bölgedeki endişeyi ve anlaşmazlığını silahlı kuvvetlerin çatışmasına gerek olmadan sürdürecek.

Dördüncü bir senaryoda ise 'Oruç Reis' mevcut konumunun biraz kuzeyine doğru hareket edecek ve bu, bölgedeki endişeyi ve anlaşmazlığını silahlı kuvvetlerin çatışmasına gerek olmadan sürdürecek.

#5
Foto - Yunan yazar Atina’nın tüm askeri seçenekleri masa tuttuğunu ancak Almanya ve ABD ile diplomatik kapıları da açık tuttuğunu belirtti.

Yunan yazar Atina’nın tüm askeri seçenekleri masa tuttuğunu ancak Almanya ve ABD ile diplomatik kapıları da açık tuttuğunu belirtti.

#6
Foto - Yunan gazetesi Kathimerini'de yer alan bir başka haberde, Yunanistan'ın halihazırdaki en önemli müttefiki Fransa'dan Türkiye'yi hedef alan yeni tehditler aktarıldı. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Ankara'yı müzakerelere başlama veya yaptırımla tehdit etti. Fransız bakan Le Drian Türkiye'nin geri adım atmaması halinde 24-25 Eylül tarihinde arasında yapılacak olan AB zirvesinde yaptırım uygulanmasının görüşüleceğini açıkladı. Fransız bakan

Yunan gazetesi Kathimerini'de yer alan bir başka haberde, Yunanistan'ın halihazırdaki en önemli müttefiki Fransa'dan Türkiye'yi hedef alan yeni tehditler aktarıldı. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Ankara'yı müzakerelere başlama veya yaptırımla tehdit etti. Fransız bakan Le Drian Türkiye'nin geri adım atmaması halinde 24-25 Eylül tarihinde arasında yapılacak olan AB zirvesinde yaptırım uygulanmasının görüşüleceğini açıkladı. Fransız bakan "Elimizde az seçenek yok ve Ankara bunu biliyor" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑