DÜNYA

Yunanistan'daki Rum Bankalar Satıldı

Güney Kıbrıs’taki ekonomik kriz nedeniyle yeniden yapılandırılması söz konusu olan Rum bankalarının, Yunanistan’da bulunan şubeleri satılacak.

27 Mart 2013 Saat: 16:25
Yunanistan'daki Rum Bankalar Satıldı
Yunanistan'daki Rum Bankalar Satıldı
Güney Kıbrıs’taki ekonomik kriz nedeniyle yeniden yapılandırılması söz konusu olan Rum bankalarının, Yunanistan’da bulunan şubeleri satılacak.

Rum Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Pireos (Pire) Bankası’nın, Yunanistan’daki “Laiki”, “Kıbrıs” ve son anda anlaşmaya eklenen “Helenik” bankalarının şubelerini, mevduatlarını ve kredilerini satın aldığını yazdı.

Habere göre anlaşma, dün öğleden sonra, söz konusu 3 Rum Bankası ve Pireos Bankası yetkililerinin de hazır bulunduğu Rum Merkez Bankası’nda imzalandı.

Yunanistan’daki siyasi anlaşmazlıklar içerisinde anlaşmanın sağlandığına dikkati çeken gazete, Yunanistan’daki Sol İttifak “SİRİZA” partisinin, “Yunanistan’daki Rum bankalarının, hediye verildiği” yönünde açıklama yaptığını yazdı.

Habere göre, Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Sturnaras tarafından Güney Kıbrıs’ın Euro Grubu ile vardığı anlaşma konusunda bilgilendirilen SİRİZA Başkanı Aleksis Çipras, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Euro Grubu’nun kararını acı verici olarak nitelendirirken, “kim veya hangi kriterlerin, Yunanistan’daki Kıbrıs bankalarının şubelerinin, kısa bir süre öncesine kadar iflas altında olan bir Yunan bankasına hediye verilmesine karar verdiği” sorusunu sordu.

Yunanistan Maliye Bakanı Sturnaras ise yaptığı açıklamada, anlaşmanın, bu bankalarda mevduatları olan Yunan mevduat sahibini garanti altına aldığını söyledi.

PİRE BANKASI'NDAN AÇIKLAMA

Habere göre Pireos Bankası, Yunanistan’daki “Laili Bank, Kıbrıs Bankası ve Helenik Bankası’nın şubeleri, kredileri ve mevduatlarının, 524 milyon Euro karşılığında satın alındığını açıkladı.

Pireos Bankası, satış işlemine bu bankaların, Yunanistan’da bulunan yan şirketlerinin(leasing, factoring ve Yunanistan Yatırım Bankası-IBG) de dahil olduğunu belirtti.

Gazete Pireos Bankası'nın, bu şubelerin de Banka’ya dahil olmasının ardından aktif varlıklarının 95 milyar Euro’ya ulaşacağını, şube sayısının bin 660’a, çalışan sayısının ise 24 bin olacağını yazdı.

Politis gazetesi de “Laiki, Kıbrıs ve Helenik” Bankalarının, Yunanistan’daki şubelerinin bugün, “Pireos Bankası” işletme ismiyle hizmet vermeye devam edeceğini belirtti. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑