GÜNCEL

Yurtdışına 'Kaynak'

Kaynak Holding’e kayyım atandığı 2015’te holding yöneticisi Ali Katırcıoğlu’nun hesabından, Bank Asya Yönetim Kurulu Başkan Vekili oğlunun Güney Afrika hesabına 18 milyon dolar, oğlunun Türkiye’deki hesaplarından ABD ve Güney Afrika’daki hesaplarına

19 Temmuz 2019 Saat: 08:36
Yurtdışına Kaynak
Yurtdışına 'Kaynak'

FETÖ/PDY’nin finans yapılanmasına yönelik operasyonda, Kaynak Holding’in firari yöneticilerinden, “Kervancı Abi” lakaplı Ali Katırcıoğlu tarafından yurtdışına milyonlarca dolar ve Euro transferleriyle nasıl boşaltıldığı ortaya çıktı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY’nin finans yapılanmasına yönelik, 2015 Kasım ayında kayyım atanan Kaynak Holding ve bünyesindeki 29 şirketi kapsayan soruşturmada, 27 kişi gözaltına alınmış, 14 kişi tutuklanmıştı. MASAK tarafından yapılan incelemeye göre Ali Katırcıoğlu’nun oğlu Mustafa Talat Katırcıoğlu’nun Kadıköy’deki bir banka şubesinde bulunan hesabına 14 Mayıs 2015’de Ali Katırcıoğlu’nun hesabından ‘Akasya Alçı Maden Üretim A.Ş’ye hisse devir bedeline mahsuben” açıklaması ile 10 milyon dolar gönderildi. Bu para Mustafa Talat Katırcıoğlu’nun ABD’deki hesabına aktarıldı. Bankaya da Mustafa Talat Katırcıoğlu’nun bundan sonra yurtdışında yaşayacağı için ortağı olduğu firmalardan ayrıldığı ve yapılan transferin hisse devir bedeli olarak gönderildiği beyan edildiği belirlendi.

GÜNEY AFRİKA’YA KAÇTI

2015 Mart ayında Güney Afrika’ya kaçan Ali Katırcıoğlu’nun Kadıköy’deki bir banka şubesindeki hesabına, Kaynak Holding ve şirketlerine kayyım atandıktan bir gün sonra, 18 Kasım 2015’de, oğlu Abdullah Katırcıoğlu tarafından, 18 milyon dolar gönderildi. Bu paranın Abdullah Katırcıoğlu’nun hesabına daha sonra kayyım atanan Akasya Yapı’nın hesabından aktarıldığı tespit edildi. 18 milyon doların da aynı gün Ali Katırcıoğlu’nun hesabından oğlu Mustafa Talat Katırcıoğlu’nun Güney Afrika’daki bir banka hesabına tek seferde gönderildi. Ali Katırcıoğlu’nun Kadıköy’deki bir banka şubesindeki hesabında geriye dönük yapılan hesap incelemesinde, 18 milyon dolarlık işlem hariç 2005-2015 yılları arasında Güney Afrika’ya 53 işlem üzerinden 16 milyon 745 bin dolar para gönderildiği anlaşıldı.

Mustafa Talat Katırcıoğlu’nun bir banka hesabından da 2012-2015 yılları arasında 7 milyon Euro’nun ABD ve Güney Afrika’daki bazı banka hesaplarına döviz transferi olarak gönderildiği de tespit edildi. Ali Katırcıoğlu ve oğullarının soruşturmalar kapsamında arandıkları ve yurtdışında oldukları belirtildi. Ali Katırcıoğlu ve oğullarının mal varlıklarına da 2016 Ocak ayında tedbir konulmuştu.

KERVANCI

FETÖ’nün finans yapılanmasının önemli isimlerinden olan Ali Katırcıoğlu inşaat sektöründeki faaliyetleriyle gayrimenkul zengini oldu. İşlerini 2000 yılında oğullarına devrederek, FETÖ içerisinde aktif görev aldı. Oğlu Mustafa Talat Katırcıoğlu Bank Asya’da Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yaptı. Katırcıoğlu 13 Mart 2015 yılında yurtdışına kaçtı. Oğullarından Abdullah Katırcıoğlu, 1989’da Fetullah Gülen’in kardeşi Mesih Gülen’in kızıyla evlendi. Ancak Abdullah Katırcıoğlu Haziran 2015’te karısından ayrıldı. Fetullah Gülen zamanında Ali Katırcıoğlu’nun soyadını beğenmemiş ve bundan sonra kendisine “Kervancı” denmesini istemiş. FETÖ mensupları arasında “Kervancı Abi” olarak bilinen Ali Katırcıoğlu, Kervancı Ali olarak biliniyor. Katırcıoğlu, Fetullah Gülen’in talimatı ile Güney Afrika’da 2007 yılında başlayan proje ile 34 milyon dolara külliye inşa etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑